Επιχειρήσεις

Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: Η νεότερη χρηματίστρια

Η Λόρεν Σίμονς, χρηματίστρια της Rosenblatt Securities, είναι μόλις 24 ετών, αλλά και η νεότερη γυναίκα με πλήρη απασχόληση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Είναι μόλις η δεύτερη Αφροαμερικανή broker στην 226 ετών ιστορία της Wall Street. 

Εξάλλου, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Stanford του 2017, οι άνδρες καταλαμβάνουν το 75% στο πεδίο διαχείρισης πλούτου και καλύπτουν περισσότερο από το 80% των ηγετικών ρόλων.

«Δεν θέλω να είμαι απλά μια ανωμαλία. Δεν θέλω να είμαι η πρωτοπόρος. Θέλω να υπάρχουν κι άλλες γυναίκες εδώ. Να είμαστε έστω μειοψηφία», τονίζει η Λόρεν Σίμονς.

«Συνήθως, λέω “εργάζομαι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης” και η επόμενη ερώτηση είναι, “και τι ακριβώς κάνεις;”. “Είμαι χρηματίστρια”, απαντώ και τους παίρνει κάποιο χρόνο μέχρι να το συνειδητοποιήσουν. Ταινίες όπως ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ”, με όλα αυτά τα στερεότυπα για τους χρηματιστές: Λευκοί άντρες, μεγαλύτερης ηλικίας, και το να είμαι 24 ετών, Αφροαμερικανή και μειοψηφία, όλα αυτά τους κάνουν να χρειάζονται λίγο χρόνο».

Από την πλευρά του, το αφεντικό της Σίμονς, Ρίτσαρντ Ρόζενμπλατ διερωτάται: «έχουμε γυναίκες που κάνουν αίτηση για δουλειά σε άλλους τομείς στην εταιρεία μας. Αλήθεια, δεν ξέρω γιατί δεν κάνουν περισσότερες γυναίκες αίτηση για δουλειά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης...».

«Είναι άλλο να θέλεις την ποικιλομορφία όσον αφορά στους εργαζόμενους επειδή είναι απλά της μόδας κι άλλο να επιδιώκεις πραγματικά την ποικιλομορφία», τονίζει η Σίμονς. «Ο μοναδικός τρόπος να επιβάλεις την ποικιλομορφία είναι να θέλεις την ποικιλομορφία», τονίζει η 24χρονη Αφροαμερικανή χρηματίστρια.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.