Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση έχει κάνει το σαρδάμ πολιτική της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση έχει κάνει το σαρδάμ πολιτική της

Η κυβέρνηση έχει κάνει το σαρδάμ πολιτική της ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, θυμίζοντας μια σειρά «σαρδάμ» του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών από το «Λέσβος και Μυτιλήνη» , μέχρι το «τιμητική για την Ελλάδα η Ειδομένη » και το «νομό Ηπείρου» ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα όριο το οποίο εξαντλήθηκε χθες.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως «σοβαρό ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής» το ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε "Μακεδονία" την πΓΔΜ. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι από χθες η ΝΔ είπε ότι κ. Μουζάλας είχε την υποχρέωση να σκεφθεί την παραίτησή του. Εκείνος αρνήθηκε και τον στήριξε μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας. «Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη και για το ολίσθημα, αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε ένα δίλημμα: ή Μουζάλας ή Καμμένος».

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε και την πλήρη στήριξη που δίνει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα της διαπραγμάτεσης Τουρκίας με τη ΕΕ για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΛΚ και στις συναντήσεις του θα μεταφέρει την «απολύτως απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση στην Ειδομένη».

Εικόνα ντροπής για την Ευρώπη, για τον πολιτισμένο κόσμο και για την Ελλάδα, συνέχισε καταλογίζοντας ευθύνες και στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε ανίκανη.

Ο κ. Κουμουτσάκος συμπλήρωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στις Βρυξέλλες να υποστηρίζει την εθνική στρατηγική όπως αυτή ορίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικων αρχηγών και αποτελεί το πλαίσιο της εντολής που εχει ο πρωθυπουργός, το ελάχιστο που πρεπει να επιτύχει η χωρα.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει επίσης ότι χρειαζεται απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου γιατι χωρίς απόφαση θα διαιωνίζεται για τη χώρα μας και την Ευρώπη η σημερίνη απαράδεκτη και τραγική κατάσταση στο προσφυγικό.

Επιπλέον είπε ότι η συνεργασία με την Τουρκία ειναι απαραίτητη αλλά η συνεργασία της Τουρκίας με την ΕΕ δεν μπορεί να βασίζεται στη χρήση απειλών η τελεσιγράφων και πως ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει πλήρη στήριξη στην Κυπριακή δημοκρατία.

Επιπρόσθετα είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα εκφράσει τον προβληματισμό του για την εικόνα και την πορεία που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη με τραυματισμένη συνοχή, αμήχανη και ανίκανη να δώσει αποτελεσματικές λύσεις, αλλά και την ανησυχία του για την άνοδο ακραίων αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για εκκένωση της Ειδομένης ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι δεν μπορεί να γίνει με βία αλλά με πειθώ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τα γεγονότα.

«Το κράτος ήταν και παραμένει απολύτως απόν. Η Ειδομένη είναι περιοχή στην οποία δεν άσκειται έλεγχος και κρατική κυριαρχία», τόνισε.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα Σκόπια μετά το πέρασμα ανθρώπων στη γειτονική χώρα προχθες, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για σύνθετη κατάσταση.

«Εχουμε αντιφατικά μηνύματα. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει. Δεν πρέπει να προστεθεί στην οικονομική και προσφυγική κρίση και διπλωματική κρίση», συμπλήρωσε.

«Στις λάσπες της Ειδομένης έχει εδώ και καιρό χαθεί ο διακηρυσσόμενος ανθρωπισμός της κυβέρνησης και του κ. Τσιπρα», ανέφερε επίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider