Mητσοτάκης: Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mητσοτάκης: Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ

«Με τους δανειστές είσαστε εσείς που υπογράψατε τρίτο μνημόνιο», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη συμφωνία της ΝΔ με τις θέσεις του ΔΝΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε έγγραφο με υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο οποίο ανέφερε ότι «ζητούμε ένα νέο δάνειο με το ΔΝΤ και προσβλέπουμε σε συνεχόμενη συνεργασία», ενώ τόνισε πως «θα έρθει η ώρα να θέσω τα ερωτήματα για τη διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τον ρόλο του Βαρουφάκη».

«Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ και τώρα είσαστε με το ΔΝΤ», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε προηγούμενη αιχμή του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης απάντησε επί προσωπικού λέγοντας ότι εξελέγη πέντε φορές στην Β΄ Αθηνών που έχει και πολλές λαϊκές συνοικίες και ότι επίσης κέρδισε την εκλογή από τη βάση. Αντίθετα, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, ανέφερε πως «εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο και εκλεχτήκατε από ένα συνέδριο 800 ατόμων».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, λέγοντας ότι είναι ένα δίκαιο και σωστό μέτρο, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων, λέγοντας προς τον κ. Κατρούγκαλο ότι ακόμη δεν έχει απαντήσει στο θέμα των ιδιωτικών συμφωνητικών όταν ήταν δικηγόρος.

«Σας ενοχλεί η συζήτηση για το ηθικό πλεονέκτημα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε για το θέμα των διορισμών ότι «δεν αρνήθηκα ότι και εμείς κάναμε διορισμούς, αλλά εγώ είχα διαφωνήσει και είχα ασκήσει και κριτική».

Τέλος, τόνισε, με το βλέμμα στον πρωθυπουργό, ότι προκάλεσε μία συζήτηση χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία. Παρότι, πρόσθεσε, ο κ. Κατρούγκαλος στέλνει στην τρόικα ποσοτικοποιημένα στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider