Ο Κώστας Μπακογιάννης κλήθηκε να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με το θέμα της Διπλής Ανάπλασης.

Μάλιστα, στην αρχή της συζήτησης, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να τεθεί το ζήτημα σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι για να τοποθετηθεί θα πρέπει να έχει στα χέρια της το μνημόνιο συναντίληψης, που υπογράφηκε προ ημερών μεταξύ ΠΑΕ, Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, του Δήμου, αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει σε όλους το μνημόνιο και επισήμανε ότι «κάποιοι δεν ήθελαν να συζητηθεί το θέμα ποτέ».

«Μιλάμε για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό, ένα έργο εξαιρετικά πολύπλοκο, που έχει δρόμο ακόμα. Κανείς δεν έχει πανηγυρίσει. Εχουμε συναίσθηση του τι έρχεται. Ένα βουνό που πρέπει να ανέβουμε μαζί με όλους τους παράγοντες του έργου. Αναφέρομαι στην ΠΑΕ, στον Ερασιτέχνη και στους υπόλοιπους φορείς. Θα σας αποσταλεί το μνημόνιο συναντίληψης. Υποθέτω ότι δεν αμφισβητείτε την αλήθεια αυτών που λέω. Δεν κρύβεται κανένας κορμοράνος πίσω από το μνημόνιο, οπότε όλα θα πάνε καλά», είπε αρχικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε σε δηκτικό ύφος: «Ετσι όπως ακούω τις τοποθετήσεις κάποιων μελών του δημοτικού συμβουλίου και κάποιων παρατάξεων, μου σχηματίζεται η ξεκάθαρη εντύπωση και ελπίζω πραγματικά να κάνω λάθος, πώς κάποιοι δεν θα ήθελαν ποτέ να συζητηθεί το θέμα. Πότε όμως. Όχι τώρα, ούτε σε δύο εβδομάδες, ούτε σε έξι μήνες, ούτε σε 12 μήνες, ούτε σε δύο χρόνια, ούτε και σε τρία χρόνια.γιατί κάποιοι ήθελαν πάρα πολύ αυτό το θέμα να διαιωνίζεται. 20 χρόνια το συζητάμε, 20 χρόνια το κοσκινίζουμε, ας το προσκυνήσουμε άλλα 20. Για διαφορετικούς λόγους βεβαίως».

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε, μάλιστα, ότι «κάποιοι θέλουν να δικαιολογήσουν ότι δεν έγινε επί των ημερών τους, κάποιοι θέλουν να δικαιολογήσουν την κριτική που ασκούσαν στο έργο, κάποτε ή γιατί είναι πάρα πολύ καλύτερο να έχεις ένα πρόβλημα, για να διαφωνείς για αυτό πολιτικά και να καταγγέλλεις τον εκάστοτε δήμο Αθηναίων, παρά να γίνεσαι κομμάτι της λύσης. Ας μιλήσουμε όμως λίγο σοβαρά, ας μιλήσουμε υπεύθυνα. Γιατί πραγματικά μιλάω για τη Διπλή Ανάπλαση,για την οποία έχουν χορτάσει υποσχέσεις οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Είναι ένα έργο το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο για την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά για όλη την πόλη. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι, είναι ένα έργο το οποίο μας επιτρέπει να πετύχουμε τη δημιουργία δύο υπέρ τοπικών αναπτυξιακών πόλων. Ένα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ένα στον Βοτανικό.»