Μητσοτάκης: Η Τουρκία μένει συνεπής στην προκλητική συμπεριφορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η Τουρκία μένει συνεπής στην προκλητική συμπεριφορά
«Ζήτησα από τον Σαρλ Μισέλ να προσθέσουμε στη συζήτηση και το θέμα της Τουρκίας και των προκλήσεων. Θα συζητηθεί την Παρασκευή», γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός.

«Η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που ήδη έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή, εφόσον συνεχιστεί, να έχει τις ανάλογες συνέπειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ζήτησα από τον Σαρλ Μισέλ να προσθέσουμε στη συζήτηση και το θέμα της Τουρκίας και των προκλήσεων. Θα συζητηθεί την Παρασκευή και θα ενημερώσω τους συναδέλφους για τις νέες προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο», συνέχισε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτη την παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ για τα Βαρώσια.

«Η προγραμματισμένη ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής αφορούσε στο Brexit και την κλιματική αλλαγή. Η επικαιρότητα όμως μας υποχρεώνει να προσθέσουμε και άλλα θέματα που θα χρειαστεί να συζητήσουμε», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η Ελλάδα τα πηγαίνει συγκριτικά καλύτερα, αλλά θα χρειαστεί απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί. Εφόσον αυτοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, ξεκαθάρισε.

Ενημέρωσε το ΕΛΚ

Στο μεταξύ, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας με την έκδοση της παράνομης NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελορίζου και σε ελληνική υφαλοκρηπίδα που τορπιλίζει τον διάλογο έθεσε, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, την απόλυτη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των νέων προκλήσεων της Τουρκίας εξέφρασαν από την πλευρά τους οι αρχηγοί κυβερνήσεων και των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη Σύνοδο του ΕΛΚ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ δηλώνοντας την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται την τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι πρέπει να μπουν όρια σε αυτήν.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider