Απόλυτη συμφωνία Μακρόν - Μητσοτάκη για κοινή στρατηγική απέναντι στην Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόλυτη συμφωνία Μακρόν - Μητσοτάκη για κοινή στρατηγική απέναντι στην Τουρκία
«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δύο ηγέτες. Αλληλεγγύη Μακρόν μετά την φωτιά στη Μόρια.

Απόλυτη συμφωνία και συμβατότητα στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία υπήρξε στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, κάτι που όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες. Παράλληλα προσθέτουν ότι συζητήθηκε ακόμα η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης.

Από εκεί και πέρα, ως προς τα εξοπλιστικά που συζητήθηκαν επίσης, κυβερνητικές πηγές παρέπεμπαν στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το Σάββατο, αν και είναι σαφές ότι η χώρα μας είναι κοντά στην προμήθεια 18 αεροσκαφών Rafale, με την αναλογία να είναι ακόμα υπό αίρεση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντηση, με τον Έλληνα πρωθυπορυγό έγραψε στο Twitter: «Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας».

Λίγο πριν την Ευρωμεσογειακής διάσκεψης (MED7) ο Μακρόν είχε δηλώσει πως «εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και αυστηροί με την κυβέρνηση του προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, η οποία σήμερα επιδίδεται σε απαράδεκτες συμπεριφορές” και πρέπει “να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider