Βαρουφάκης: Σε λάθος στιγμή η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρουφάκης: Σε λάθος στιγμή η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη
H συζήτηση με τον πρωθυπουργό «έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και αυτό είναι θετικό δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Με τον γενικό γραμματέα του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη ολοκληρώθηκε για την Παρασκευή ο γύρος των επαφών των πολιτικών αρχηγών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Βαρούφακης εξερχόμενος από τη συνάντηση δήλωσε ότι η συζήτηση με τον πρωθυπουργό «έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και αυτό είναι θετικό. Αφορούσε ουσιαστικά τα γεωπολιτικά, τα ελληνοτουρκικά, τις εξωτερικές υποθέσεις».

Σχετικά με την επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε, «ο κύριος Μητσοτάκης μου ανέφερε τι συνέβη στις συζητήσεις του στις ΗΠΑ στο πλαίσιο μίας γενικότερης ανησυχίας της κυβέρνησης που είναι και εύλογη».

«Εξέθεσα τη θέση του Μέρα25 και θεωρούμε λάθος τη συνάντηση με τον κύριο Τραμπ στη συγκεκριμένη συγκυρία και χωρίς μια ατζέντα και ένα πλαίσιο συζήτησης, όπου η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει αυτά που είναι ουσιαστικής σημασίας για τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εμείς θα πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας στην περιοχή και αν χρειαστεί να κηρύξουμε ΑΟΖ, αλλά με ποιο σκοπό».

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο, ο κύριος Βαρουφάκης είπε ότι «ο κύριος πρωθυπουργός μου παρέθεσε τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο. Διαφωνήσαμε με την ενισχυμένη αναλογική. Θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται κανένα μπόνους, Το μόνο που είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε είναι το πώς θα υπάρχουν εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο βουλευτής να λογοδοτεί στην τοπική του κοινωνία». Τέλος είπε ότι δεν συζήτησαν για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider