Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Σύμπνοια απέναντι στην Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Σύμπνοια απέναντι στην Τουρκία
«Οφείλω με μεγάλη χαρά να πω ότι διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ομόφωνη είναι η στάση των κομμάτων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, όπως διεφάνη μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για «σύμπνοια και ομόνοια» στην συνεδρίαση: «Είχα την ευκαιρία σήμερα να ενημερώσω τα κόμματα για τις εξελίξεις. Οφείλω με μεγάλη χαρά να πω ότι διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια. Ήθελα να πω στην κοινωνία ότι η χώρα αντιμετωπίζει τα πολύ σοβαρά προβλήματα με σοβαρότητα κι ψυχραιμία. Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι το κόμμα του «δεν θα επαναλάβει τη ρητορική δημαγωγία που υπέστη ως κυβέρνηση».

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε να αποκτήσει πυξίδα και αρραγές εθνικό μέτωπο η εξωτερική πολιτική.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να ξαναβρεί το νήμα της δικής μας ενεργητικής πολιτικής. Να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις για την Κύπρο κι να επεκταθούν σε περίπτωση εφαρμογής της Συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης».

Τόνισε δε ότι δεν χρειάζεται να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε: «Ανταλλάξαμε απόψεις από την οπτική που βλέπουμε τα πράγματα.Το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές, διχοτομήσεις εσωτερικές του παρελθόντος δεν εκδηλώθηκαν».

Τέλος, η Σοφία Σακοράφα από το Μερα25 έκανε λόγο για ενημέρωση σε εξαιρετικό κλίμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider