Για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις τις που οδηγούν και στις πυρκαγιές που τα τελευταία χρόνια πλήττουν τη χώρα μας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται στην χώρα για να παράσχει την βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα για την κρίση με την πυρκαγιά στην Εύβοια.

«Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια ακόμα. Επιβάλλεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα, σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη, ειδικά αυτά του ευρωπαϊκού νότου» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «θέλω να διαβεβαιώσω τον Χρήστο Στυλιανίδη, πως σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σκοπεύω να ηγηθώ της προσπάθειας ο μηχανισμός να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται για να μπορεί να συνδράμει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα η οποία θα βρίσκεται σε ανάγκη» σχετικά με τον μηχανισμό RescEU.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε συνάντηση το πρωί της Τετάρτης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στη συνέχεια και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν η βοήθεια που θα προσφέρει η Ευρώπη στην χώρα μας για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές και τα τραγικά αποτελέσματά τους, μέσω του μηχανισμού rescUE.

Πηγή: Reader.gr