Κεφαλογιάννη: Δεν ψηφίζουμε ν/σ που κατακρεουργούν τη μεσαία τάξη 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεφαλογιάννη: Δεν ψηφίζουμε ν/σ που κατακρεουργούν τη μεσαία τάξη 

«Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νομοσχέδια που κατακρεουργούν τη μεσαία τάξη με ακραία, τυφλή εισπρακτική λογική», τονίζει η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργό, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στη Realnews.
Μάλιστα, η ίδια, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει η ΝΔ να ψηφίσει επιμέρους μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, αφού αναφέρει ότι η γραμμή του «όχι σε όλα» δεν βοηθά κανέναν, υπογραμμίζει ότι «αυτά έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης.
Εμείς δεν θα γίνουμε το άλλοθί τους».
Μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση για τον τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται, σημειώνοντας πως δημιουργεί συνθήκες διαρκούς αστάθειας, αλλά και πως δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ για τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα αναφέρει ότι «είναι ικανός για οποιαδήποτε πολιτική μεταμόρφωση με στόχο την παραμονή του κόμματός του στην εξουσία.
Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «δεν μιλάμε για μια κακή κυβέρνηση.
Μιλάμε για μια κυβέρνηση που αποδομεί τα πάντα»
Σε ερώτηση για το πότε βλέπει εκλογές, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει ως ευχή μόνο «το συντομότερο δυνατόν», ενώ σημειώνει πως «το αίτημα για εκλογές συμπυκνώνει την αγωνία μας για το μέλλον του τόπου.
Δεν είναι συμβολικό, δεν γίνεται για εύκολη αντιπαράθεση και πολιτική κατανάλωση.
Είναι η έκφραση της ανάγκης για αλλαγή πορείας».
Σε άλλο σημείο τονίζει ότι «η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό», αλλά και πως την αποκλειστική ευθύνη για την επιβάρυνση έχει η κυβέρνηση και ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται».
«Είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Για το εάν η ίδια θέλει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, απαντά ότι «το Ταμείο εισηγείται, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση αποφασίζει για το μείγμα της πολιτικής.
Εμείς δεν είμαστε ούτε τεχνοκρατικά ανεπαρκείς, ούτε άπειροι ώστε να θέλουμε να φορτώνουμε τα λάθη μας σε τρίτους.
Με ή χωρίς το ΔΝΤ θα συνεργαστούμε με τους δανειστές, ώστε να επαναφέρουμε τη χώρα εκεί που πρέπει».
Περαιτέρω, σημειώνει ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλει η ΝΔ την επόμενη ημέρα του συνεδρίου της είναι αυτό της «αλλαγής και εξωστρέφειας», ενώ για την ΟΝΝΕΔ αναφέρει ότι «το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι μια σύγχρονη και ισχυρή νεολαία, με φρέσκες ιδέες που θα μπορέσει να συνδεθεί με τους νέους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider