Μαξίμου: «Ανοησίες» τα περί τέταρτου Μνημονίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαξίμου: «Ανοησίες» τα περί τέταρτου Μνημονίου

Στην αντεπίθεση περνά το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ώρες, μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Τις ανοησίες περί τέταρτου μνημονίου τις διαψεύδουν και εκπρόσωποι των Θεσμών», διαμηνύουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές.

Όπως εξηγούν «Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και την αξιολόγησης», τις οποίες και παραθέτουν: «Επιτρέψτε μου να κάνω σαφές – (διότι) στον ελληνικό Τύπο γίνεται λόγος για 4ο μνημόνιο – αυτό σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ισχύει! Κοιτώντας τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, είναι πολύ αποφασισμένοι.

Θεωρώ ότι η δέσμη μέτρων που έχουμε κατά 95% δείχνει πολύ καλή. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν τύπο επιπλέον πακέτου εξασφάλισης, και θεωρώ ότι πρέπει απλώς να εργαστούμε στο πώς αυτός ο μηχανισμός θα μοιάζει. Ασφαλώς, υπάρχουν νομικοί περιορισμοί. Δεν μπορούμε, δεν πρόκειται – και ούτε καν επιθυμούμε – να υπερβούμε νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα το σχεδιάσουμε κατά τρόπο ο οποίος προσφέρει αξιοπιστία, αυτοματισμό και αντικειμενικότητα, και χρειάζεται να είναι νομικά δυνατός, φυσικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider