ΣΥΡΙΖΑ: Οι σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη μέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Οι σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη μέρα
Το στίγμα της επόμενης ημέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στο Ζάππειο, μετά τα πρώτα αποτελέσματα της Singular Logic.

Μετά την ήττα στις Εθνικές εκλογές πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ήρθε η στιγμή να υπάρξουν αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες όμως όπως σημειώνεται δεν θα έχουν την μορφή «τιμωρίας» κάποιων προσώπων, αφού άλλωστε εκτιμάται πως όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα, αλλά θα έχουν στόχο την ανάδειξη προσώπων ευρείας αποδοχής που παράλληλα θα σηματοδοτήσουν ένα εκ νέου άνοιγμα προς το κέντρο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει αυτοκριτική, πως δεν θα αναζητηθούν τα αίτια της ήττας και δεν θα υπάρξει συζήτηση για τα λάθη που έγιναν, όμως αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της ενότητας, χωρίς να αποδοθούν ευθύνες μεμονωμένα σε κάποια άτομα. Τα αίτια της ήττας και η επόμενη ημέρα του κόμματος θα συζητηθούν άλλωστε και στο συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να ανακοινωθεί το καλοκαίρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει την ανανέωση του κόμματος, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα στηριχτεί και θα αναδείξει νέους σε ηλικία συνεργάτες του, όπως άλλωστε έκανε με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση, αλλά παράλληλα σημειώνεται πως δεν μπορεί να αγνοήσει και τα στελέχη που συγκέντρωσαν ένα μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειες που κατέβηκαν υποψήφιοι.

Ερωτηματικό αποτελεί ο ρόλος που θα παίξει ο Πάνος Σκουρλέτης, αφού είναι πιθανό να μην συνεχίσει ως γραμματέας του κόμματος, αλλά να αναλάβει κάποιο άλλο πόστο.

Είναι πάντως δεδομένο πως στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προετοιμασμένοι για την ήττα, λόγω των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και μάλιστα αρκετοί φοβόντουσαν πως τελικά η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να αισθάνονται τελικά ικανοποιημένοι αν όχι από το αποτέλεσμα τουλάχιστον για το υψηλό ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έλεγαν χαρακτηριστικά πως μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς να έχουν ουσιαστικά την δυνατότητα να εφαρμόσουν το δικό τους πρόγραμμα, η απώλεια τεσσάρων μονάδων σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2015 μοιάζει με μια μικρή «νίκη».

Επεσήμαιναν πως δημιουργεί μια ισχυρή βάση για την ανάπτυξη του κόμματος, ένα ποσοστό στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βασιστεί για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο στην συνέχεια. Παράλληλα τόνιζαν πως με μία άκρως νεοφιλελέυθερη Νέα Δημοκρατία στην διακυβέρνηση ο ρόλος ενός ισχυρού ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σημαντικός για την πορεία της χώρας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider