Κουρουμπλής: Οι πρόσφυγες δεν είναι τρομοκράτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουρουμπλής: Οι πρόσφυγες δεν είναι τρομοκράτες

Στην ταύτιση των προσφύγων με τους τρομοκράτες που επιχειρείται από κάποιους αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «είναι δυνατόν εμμέσως να αφήνουμε αιχμές και να ταυτίζουμε το προσφυγικό με την τρομοκρατία; Οι τρομοκράτες που δημιούργησαν τα γεγονότα στο Παρίσι και στις Βρυξέλες ήταν πρόσφυγες; Να συνεννοηθούμε δηλαδή. Δυστυχώς για εσάς που το υποστηρίζετε, δεν ήταν πρόσφυγες. Ήταν πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Κι εδώ η Ευρώπη, αντί να συζητάει για κλειστά σύνορα, θα έπρεπε να κάτσει να συζητήσει κοινωνιολογικά από πού παράγεται αυτό το φαινόμενο και πώς νέοι άνθρωποι, αντί να διεκδικούν τη ζωή, να λατρεύουν το θάνατο».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν την Ευρώπη ενώ πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες πέτυχαν να κάνουν τους πολίτες της Ευρώπης να φοβούνται, να περπατούν και να φοβούνται.

Ο κ. Κουρουμπλής συνέδεσε το θέμα της ασφάλειας με τον τουρισμό αναφέροντας ότι «28.000.000 τουρίστες υπολογίζεται ότι θα έρθουν φέτος στη χώρα. Γιατί έρχονται, όταν γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι πρώτη προτεραιότητα ενός ανθρώπου που θέλει να κάνει τουρισμό σε μία χώρα είναι το αίσθημα της ασφάλειας που εμπεδώνεται μέσα του; Και αυτό δεν είναι μία υπόθεση που την έκανε μόνο η σημερινή Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider