Ο ΣΥΡΙΖΑ «αντιπολιτεύεται» τον Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΣΥΡΙΖΑ «αντιπολιτεύεται» τον Μητσοτάκη
Το τελευταίο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-Προγραμματική Συμμαχία έχει αρνητικό περιεχόμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου μάλλον δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο κεντρικός αντίπαλος της κυβέρνησης λίγο πριν από την τελική στροφή για τις ευρωεκλογές, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, διευκολύνει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας αυτό για το οποίο την προκαλεί εδώ και καιρό: τα αποκαλυπτήρια του προγράμματός της.

Το τελευταίο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-Προγραμματική Συμμαχία έχει αρνητικό περιεχόμενο και εμφανίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεδιπλώνει πτυχές των προγραμματικών του θέσεων που κατά την κυβέρνηση καταδεικνύουν την νεοφιλελεύθερη ατζέντα του. Από την άποψή του για το δώρο Χριστουγέννων έως και την γνώμη του για την επταήμερη εργασία.

Βεβαίως το εν λόγω προεκλογικό μήνυμα δεν εμπεριέχει την τελευταία «αποκάλυψη» που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας πως θα μπορούσε πιλοτικά να βάλει ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι να λειτουργούν τα μηχανήματα των ιδιωτικών ομίλων υγείας για περιορισμό του κόστους τους! Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας γι’ αυτό κι έχει αρχίσει να μιλάει ξεκάθαρα για το πρόγραμμα του κόμματός του κάτι που απέφευγε συστηματικά εδώ και καιρό.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί αυτήν την συγκυρία, κυρίως όμως επιδιώκει να αξιοποιήσει μίας μορφής διγλωσσία που παρατηρείται στα επιτελεία της Πειραιώς για μείζονα κατά την κρίση του θέματα όπως π.χ. την λεγόμενη 13η σύνταξη ή ακόμη και τον στόχο των ευρωεκλογών. Από το Μαξίμου δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη η διαφοροποίηση του Μάκη Βορίδη από την θέση του Άδωνι Γεωργιάδη πως η ΝΔ δεν μπορεί να εγγυηθεί την συνέχιση της καταβολής της «13ης σύνταξης» και μάλιστα η επιμονή του πως σε κομματική σύσκεψη από την οποία απουσίαζε ο αντιπρόεδρος αποφασίστηκε πως αυτή θα συνεχιστεί να δίνεται. Βεβαίως ο πρόεδρος της ΝΔ με τις χθεσινές του δηλώσεις έγειρε περισσότερο προς την άποψη Γεωργιάδη, χωρίς όμως να μπορεί να κρύψει την διγλωσσία. Επίσης το πρωθυπουργικό επιτελείο παρακολουθεί με ενδιαφέρον πως το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της ΝΔ κατεβάζουν συνεχώς τον πήχη των ευρωεκλογών. Από το δημοψήφισμα και την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η ρητορική εξελίχθηκε σε καθαρή νίκη της ΝΔ που προσδιορίζεται πλέον όχι με βάση μεγάλες διαφορές, αλλά σε σύγκριση με την απόσταση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2014, δηλαδή χονδρικά τις 3 μονάδες.

Την ίδια ώρα ο κ. Βορίδης έθεσε ως στόχο την επικράτηση του κόμματός του μόνο με μία μονάδα διαφορά, κάτι που επιτρέπει στο Μαξίμου να αισιοδοξεί πως τα επιτελεία της Πειραιώς έχουν στα χέρια τους στοιχεία που δείχνουν αλλαγή του πολιτικού κλίματος υπέρ της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαία η ειρωνική απάντηση που έδωσε χθες σε ερώτημα που δέχτηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για το εάν η απόσταση είναι στις 6-7 μονάδες, σχολιάζοντας με απορία: «Σιγά μην χάσουμε και με 18 μονάδες!».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider