Βγάζουν μπροστά τον Τσίπρα στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βγάζουν μπροστά τον Τσίπρα στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές
Εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης με τον επιχειρηματία Μαρινάκη το Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην διάχυση του μηνύματος για την Προοδευτική Συμμαχία «βγάζοντας μπροστά» τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην κυβέρνηση θεωρούν πως τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός επί της ουσίας επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της όλο το προηγούμενο διάστημα πως ο κ. Μαρινάκης ελέγχει την ΝΔ και υποκαθιστά τον πρόεδρό της Κ. Μητσοτάκη. Στοχοποιώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό-λένε κυβερνητικές πηγές- απέδειξε πως θέλει να ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και μάλιστα να υποδεικνύει στην αξιωματική αντιπολίτευση τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται στο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στις καταγγελίες του επιχειρηματία και από την Καλαμάτα λέγοντας ότι επί της ουσίας είναι εξίσου στημένες όπως και τα στημένα παιχνίδια για τα οποία κατηγορείται και παραπέμφθηκε δικαστικώς.

Όμως για το Μαξίμου αυτό είναι ένα παρεμπίπτον θέμα. Το κεντρικό κυβερνητικό ζήτημα είναι να φορτσάρει μέχρι τις ευρωεκλογές διεκδικώντας μία νίκη έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Το είπε ο πρωθυπουργός και στην συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Γι’ αυτό και ποντάρουν πολλά στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα είτε με τον Αλέξη Τσίπρα ομιλητή, είτε με στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας να οργώνουν την περιφέρεια στέλνοντας το μήνυμα της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου.

Στην κυβέρνηση εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον παλμό που είχε η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στην Καλαμάτα και ήδη εργάζονται για το επόμενο μεγάλο στοίχημα που είναι η ομιλία Τσίπρα στην πόλη της Πάτρας αύριο, Σάββατο βράδυ. Κι ενώ η Καλαμάτα είναι η πόλη του Αντώνη Σαμαρά η Πάτρα είναι η πόλη του Ανδρέα Παπανδρέου κάτι που κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να επιδιώκει να διοργανώσει μία μεγάλη συγκέντρωση για να εκπέμψει ακριβώς το μήνυμα της συγκρότησης μίας νέας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Οι περιοδείες θα συνεχιστούν αμέσως μετά το Πάσχα με πρώτο σταθμό την Κρήτη όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στο διήμερο 2 και 3 Μαϊου.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με την εκδήλωση στο ΣΕΦ και την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου αλλά και της διακήρυξης των ευρωεκλογών του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στο μεταξύ θα έχουν ανακοινωθεί και τα υπόλοιπα πέντε ονόματα υποψηφίων, ανάμεσά τους δύο άνδρες και τρεις γυναίκες.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider