ΣΥΡΙΖΑ: Κάντο όπως ο Κόρμπιν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Κάντο όπως ο Κόρμπιν
Το Μαξίμου φαίνεται προσανατολισμένο πλέον στην μάχη των ευρωεκλογών.

Με την συμφωνία για την αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ προ των πυλών και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων να καταγράφουν ιστορικό χαμηλό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει από την Βουλή τις 120 δόσεις που αφορούν περίπου 1.300.000 φορολογούμενουςμόνο για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία!

Το Μαξίμου δεν σχολιάζει τις νέες «ρουκέτες» που εκτόξευσε ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών απαιτώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου, όμως τις επόμενες ώρες αναμένεται να διασαφηνιστεί και αυτό αφού θα πρέπει να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή. Γενικώς από τότε που ο κ. Κοτζιάς αποχώρησε από την κυβέρνηση τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα μέλη της κυβέρνησης έχουν αποφύγει να παίρνουν θέση για πράγματα που ο πρώην υπουργός αναφέρει ή ακόμη και καταγγέλλει έχοντας πάντα στην αιχμή της κριτικής του τον Πάνο Καμμένο.

Παρ’ όλα αυτά και παρά το πυκνό πρόγραμμα του πρωθυπουργού εντός και εκτός Ελλάδας το Μαξίμου φαίνεται προσανατολισμένο πλέον στην μάχη των ευρωεκλογών. Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας το προηγούμενο Σάββατο μιλώντας προς τα μέλη της κεντρικής εκλογικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας καταδεικνύουν το ενδιαφέρον του να «σηκώσει» ο ίδιος το μεγαλύτερο βάρος της προεκλογικής καμπάνιας, γνωρίζοντας πως πρέπει να δώσει τον τόνο σε μία αναμέτρηση που θεωρείται πρωτίστως πολιτική.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας να συναντηθούν πόρτα πόρτα με τους πολίτες και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο ίδιος πρόγραμμα περιοδειών ανά την περιφέρεια στην προσπάθειά του να διαμορφώσει ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα με προοδευτικό πρόσημο.

Έχει την σημασία του γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Βρετανού Εργατικού Τζέρεμι Κόρμπιν για να υποστηρίξει πως τα βήματά του, που ενδυνάμωσε το κόμμα του δημιουργώντας παράλληλα πλατιές συσπειρώσεις γύρω του πρέπει να είναι πιλότος και για το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Πρακτικά, ο πρωθυπουργός είπε στα στελέχη του ότι τα επόμενα βήματα του προοδευτικού πόλου θα υπακούουν στο σύνθημα «Κάντο όπως ο Κόρμπιν».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider