Μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία Τσίπρα, συνάντηση με Hollande

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία Τσίπρα, συνάντηση με Hollande

Επισκέψεις εργασίας σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει, Τετάρτη και Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας επιδίδεται εκτάκτως σε αυτή τη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία, με στόχο την αναζήτηση συμμάχων για την ολοκλήρωση το ταχύτερο δυνατόν της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Οι δανειστές έφυγαν από την Ελλάδα την Τρίτη και αναμένεται να επιστρέψουν τη Δευτέρα 18 Απριλίου, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση ως τις 22 Απριλίου.

Η συμφωνία δεν κατέστη εφικτή ως τα ξημερώματα της Τρίτης και για τον λόγο αυτό, ο κ. Τσίπρας θα αναζητήσει τις επόμενες 48 ώρες «συμμάχους» και υποστηρικτές των ελληνικών προσπαθειών, ενόψει και της έναρξης στις 15 Απριλίου των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande, την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.

Την Πέμπτη, 14 Απριλίου, στις 12 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συνάντηση με τον πρόεδρο Hollande είχε τοποθετηθεί για την Πέμπτη αλλά επισπεύδεται μετά από αίτημα της γαλλικής πλευράς για την Τετάρτη, διότι ο Γάλλος πρόεδρος θα απουσιάσει μετά το βράδυ της Τετάρτης από το Παρίσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider