Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα με ευρωπαίους ηγέτες

Με αφορμή τις χθεσινές διαρροές συνομιλιών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε εχθές και σήμερα σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Gianni Pittella, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Mario Draghi και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Antonio Costa.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici, τον επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, της Γαλλίας, Michel Sapin και της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο».

Αύριο ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας François Hollande και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider