Ημερομηνία – ορόσημο για την αξιολόγηση η 22α Απριλίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ημερομηνία – ορόσημο για την αξιολόγηση η 22α Απριλίου

Σε ημερομηνία – ορόσημο αναδεικνύεται για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία η 22α Απριλίου, με την κυβέρνηση να προσδοκά, μέχρι τότε, την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Παρά τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης και τις παράλογες – όπως η ίδια κυβέρνηση καταγγέλλει – του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η ελληνική πλευρά εργάζεται πυρετωδώς, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε λιγότερο από έναν μήνα.

Στις 22 Απριλίου συνεδριάζει το Εurogroup και στόχος της Αθήνας είναι οι υπουργοί Οικονομικών να επικυρώσουν την ημέρα εκείνη τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών που θα σηματοδοτήσει την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν προβλέπει ρήξη στη διαπραγμάτευση. Όπως αναφέρει, η αξιολόγηση θα κλείσει δεδομένου ότι οι περισσότεροι παίκτες αναζητούν τη λύση και φυσικά στοιχηματίζει πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τη συμφωνία με την ψήφο της και μάλιστα όχι για λόγους κομματικής πειθαρχίας.

Στο Εurogroup της 22/4 θα πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος. Όπως υπογραμμίζει: «Ο Jeroen Dijsselbloem ανακοίνωσε στους οικονομικούς υπουργούς στο τελευταίο Eurogroup ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για συζήτηση τον Απρίλιο για το χρέος. Αυτό είναι το σημαντικό. Η σειρά που θα ψηφίσουμε το πακέτο – και δεν έχουμε αποκλείσει μια σταδιακή διαδικασία – είναι δευτερεύον».

Την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Μόλις τελειώσει το καθολικό Πάσχα συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις και ελπίζουμε ότι στο ορόσημο που έχουμε θέσει, στις 22 Απριλίου, θα έχουμε και τη συμφωνία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider