Λίστα Borjans: Πρόθυμοι να πληρώσουν 14 μεγαλοκαταθέτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λίστα Borjans: Πρόθυμοι να πληρώσουν 14 μεγαλοκαταθέτες

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η αξιοποίηση λίστας Borjans από τις ελληνικές αρχές, αφού ένας στους δύο φορολογούμενους που κλήθηκαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις για τις καταθέσεις τους σε ελβετικές τράπεζες, εμφανίζονται πρόθυμοι να καταβάλλουν τους φόρους στους οποίους είναι υπόχρεοι.

Κατά τις πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο απέστειλε ήδη τα πρώτα σημειώματα σε 30 Έλληνες με καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Από τους 30 που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, οι 14 δηλώνουν πρόθυμοι να υποβάλλουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση, ώστε να τους καταλογιστούν οι φόροι που τους αναλογούν. Πρόκειται για 14 μεγαλοκαταθέτες που αποδέχονται ότι διαθέτουν «μαύρα» εισοδήματα, ωστόσο εμφανίζονται έτοιμοι να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους.

Από τους υπόλοιπους 16, οι εννέα έχουν ζητήσει προθεσμία για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις, ενώ επτά φορολογούμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμα» των οικονομικών εισαγγελέων.

Υπενθυμίζεται εδώ πως στη λίστα Μπόργιανς περιλαμβάνονται 10.500 Έλληνες καταθέτες με καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, άνω του 1 εκατ. ευρώ, για το διάστημα 2006 – 2008. Η λίστα Μπόργιανς παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές από το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider