Σταϊκούρας: Εντός εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα – Πάει και για το 2021 η επιστρεπτέα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Εντός εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα – Πάει και για το 2021 η επιστρεπτέα
Την Παρασκευή κατατίθεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού με το Σχέδιο Ανάκαμψης. Τι είπε για ενοίκια και τέλη κυκλοφορίας ο υπουργός Οικονομικών.

Την Παρασκευή το μεσημέρι κατατίθεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στο οποίο θα ενσωματώνονται και προβλέψεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, νωρίτερα τη Δευτέρα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, προβλέπεται ύφεση λίγο πάνω από 10% για το 2020, καθώς μεγαλύτερα πρωτογενή ελλείμματα.

Επεκτείνεται και το 2021 η επιστρεπτέα προκαταβολή

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού προβλέπει επίσης πολλαπλάσια μέτρα στήριξης, ενώ σε αυτά, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σταϊκούρα, προβλέπεται και επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής για το 2021. Τον Ιανουάριο θα έχουμε τον έκτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, αποκάλυψε.

Όπως είπε ο υπουργός, μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί το Σχέδιο Ανάκαμψης στην ΕΕ και το πρώτο εξάμηνο αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις με πυλώνες στήριξη και ανάπτυξη. Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση μέσα από τους πόρους που δεν διογκώνουν το δημόσιο χρέος και η κατανομή των πόρων θα γίνει σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κανόνες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Κομισιόν ενέκρινε το Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, επιδοτώντας τη δόση των συνεπών οφειλετών που λόγω κορονοϊού δυσκολεύονται να αποπληρώσουν.

Εξετάζεται παράταση των τελών κυκλοφορίας

Επιπλέον ανέφερε ότι αύριο ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για ενοίκια, ενώ όπως εξήγησε, εξετάζεται το σενάριο για παράταση των τελών κυκλοφορίας, όταν θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα που θα λάβουν αδύναμα νοικοκυριά ενόψει των Χριστουγέννων.

Το «ταμείο» της χώρας αντέχει και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider