Ελπίδες για συμφωνία στο σημερινό Eurogroup από τη Γερμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελπίδες για συμφωνία στο σημερινό Eurogroup από τη Γερμανία
Σε μια τηλεδιάσκεψη 16 ωρών που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, οι Ευρωπαίοι υπουργοί δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σε συμφωνία θα καταλήξει το σημερινό Eurogroup, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι αναμένει πρόοδο προς μια συμφωνία σε ένα οικονομικό πακέτο ύψους 500 δισ. ευρώ για την κρίση του κορονοϊού, στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Άκαρπο μέχρι στιγμής το Eurogroup

Σε μια τηλεδιάσκεψη 16 ωρών που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, οι Ευρωπαίοι υπουργοί δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το πώς να στηρίξουν τις οικονομίες τους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

«Είναι σημαντικό να λάβουμε αυτή την απόφαση σήμερα για τα 500 δισ. ευρώ που είναι υπό συζήτηση –είναι ένα απίστευτα μεγάλο ποσό που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε πολύ κόσμο, ειδικά στις πλέον πληγείσες χώρες, την Ισπανία και την Ιταλία», δήλωσε ο Αλτμάιερ στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Έχω εμπιστοσύνη ότι (ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών) Όλαφ Σολτς, μαζί με τον συνάδελφό του, τον (Γάλλο υπουργό Οικονομικών) Μπρουνό Λεμέρ, μπορούν να το προωθήσουν αυτό σήμερα και όλοι εργαζόμαστε σε αυτό από κοινού», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider