Στουρνάρας: Πολύ σημαντική η συνεισφορά του Μάριο Ντράγκι για την αποφυγή του Grexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Πολύ σημαντική η συνεισφορά του Μάριο Ντράγκι για την αποφυγή του Grexit
Δείπνο προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι παρέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στο ρόλο του Μάριο Ντράγκι στα χρόνια της κρίσης της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ντράγκι, τονίζοντας ότι με τις ενέργειες του έσωσε το ευρώ και απέτρεψε το Grexit. «Πιστεύω σθεναρά ότι τα ιστορικά βιβλία θα λένε ότι η συμβολή του για τη διάσωση του ευρώ ξεπέρασε όλων των υπολοίπων την περίοδο της κρίσης», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, υπενθυμίζοντας την ιστορική φράση του ισχυρού άνδρα της ΕΚΤ πως «θα κάνει ότι χρειαστεί εντός της αποστολής της για να σώσει το ευρώ».

Για την ελληνική κρίση, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι ο Μάριο Ντράγκι «είχε πολύ σημαντική συμβολή για να αποφευχθεί το Grexit και να διατηρηθεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών».

«Οδήγησε την ΕΚΤ με ισχυρή ηγεσία και λογική, επιδιώκοντας πάντα τη συναίνεση, με συναισθηματική νοημοσύνη και τέλος, ισχυρή βούληση».

«Θα μας λείψεις πολύ, Μάριο, αλλά ελπίζουμε έντονα ότι θα συνεχίσεις να παρεμβαίνεις και να προτείνεις ορθολογικές οικονομικές πολιτικές με στόχο να βελτιωθεί η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης και να μεγιστοποιηθεί η ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider