ΕΚΤ: Τα μέτρα κλειδώνουν αξιολόγηση και τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Τα μέτρα κλειδώνουν αξιολόγηση και τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Στη αποσαφήνιση πως το υπό εξέταση φιλόδοξο πακέτο μέτρων θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και για ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ προχώρησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Benoît Cœuré αναφερόμενος στην προσωρινή ολοκλήρωση των συζητήσεων Ελλάδας και πιστωτών.

Ο Cœuré δήλωσε τα εξής: «Συμφωνούμε πλήρως με το ΔΝΤ στην ανάγκη για μια ισχυρή δέσμη μέτρων. Ο σκοπός των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου και ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ.»

Σε σχετική δήλωση ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε τα εξής: «Οι επικεφαλής των θεσμών θα μεταβούν σήμερα στην Ουάσιγκτον και θα επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σε όλα τα θέματα. Και οι τέσσερις θεσμοί εργάζονται εντατικά μαζί με τις ελληνικές αρχές πάνω σε ένα φιλόδοξο πακέτο μέτρων με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και για ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider