Εμφύλιος στην ΓΣΕΕ- Συνάντηση με Παυλόπουλο και Τσίπρα ζητάει η Διοίκησή της

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμφύλιος στην ΓΣΕΕ- Συνάντηση με Παυλόπουλο και Τσίπρα ζητάει η Διοίκησή της
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και την πλειοψηφία της απερχόμενης Διοίκησης της ΓΣΕΕ, μετά την ακύρωση του 37ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου στην Καλαμάτα.

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζεται το εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και την πλειοψηφία της απερχόμενης Διοίκησης της ΓΣΕΕ, μετά την ακύρωση του 37ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου στην Καλαμάτα.

Οι δύο πλευρές ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους εν όψει των επικείμενων εκλογών που θα αναδείξουν την επόμενη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, ενώ ταυτόχρονα δεν παραλείπουν να εκτοξεύουν πυρά εκατέρωθεν, καθιστώντας το χάσμα μεταξύ τους αγεφύρωτο.

O πρόεδρος της απερχόμενης Διοίκησης, Γιάννης Παναγόπουλος, έστειλε χθες επιστολές σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Βουλής και Προέδρους κομμάτων του Κοινοβουλίου, ζητώντας επείγουσα συνάντηση μετά την πρωτοφανή εξέλιξη και την μη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Ο κ. Παναγόπουλος κάνει λόγο για «επίθεση στον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος» και αναφέρεται σε «βίαιη παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας» με «βία, οργανωμένες επιθέσεις, καταλήψεις, απειλές, προπηλακισμούς και εκφοβισμούς».

Από την άλλη το ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων και κάνοντας λόγο για «συνέδριο- παρωδία μακριά από τους εργαζόμενους, συνέδριο συναλλαγών με μεθόδους συνδικαλιστικής μαφίας».

Υπενθυμίζεται πως αν δεν καταστεί δυνατή η συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών, τότε είναι πιθανόν η ΓΣΕΕ να οδηγηθεί σε διορισμένη Διοίκηση από τα Δικαστήρια, κάτι που έχει να συμβεί από το 1985.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η κρίσιμη συνεδρίαση της απερχόμενης Διοίκησης, όπου θα κριθεί το σχέδιο της πλειοψηφίας για νέες αρχαιρεσίες εντός διμήνου από την λήξη της θητείας της, ως ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider