Με καθυστέρηση τα φετινά αποτελέσματα της Τράπεζας της Ελλάδος

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με καθυστέρηση τα φετινά αποτελέσματα της Τράπεζας της Ελλάδος
Η Γενική Συνέλευση, η οποία θα επικυρώσει και την αποκοπή μερίσματος μεταξύ άλλων, έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου.

Έναν μήνα αργότερα, στις 25 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανακοινωθούν φέτος τα αποτελέσματα της Τράπεζας της Ελλάδος για το οικονομικό έτος 2018, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Η Γενική Συνέλευση, η οποία θα επικυρώσει και την αποκοπή μερίσματος μεταξύ άλλων, έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό.

Ο λόγος που μετατέθηκαν για αργότερα η ανακοίνωση αποτελεσμάτων και η γενική συνέλευση είναι ότι ο χρονικός προγραμματισμός της κεντρικής τράπεζας επιστρέφει στο προ κρίσης πλαίσιο. Μετά την έξοδο από τα προγράμματα, δεν συντρέχει λόγος αποκοπής του μερίσματος υπέρ του Δημοσίου νωρίτερα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Θυμίζεται ότι πέρυσι, η γενική συνέλευση συγκλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου και ενέκρινε (μεικτό) μέρισμα 0,6720 ευρώ, συνολικού ύψους 928,50 ευρώ. Χρηματιστηριακές πηγές αναφέρουν ότι, τα τελευταία χρόνια, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αυτή που «σέρνει τον χορό» των μερισμάτων και η πρώτη που ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider