Bank of America: «Κόβει» ταχύτητα η Ελλάδα την επόμενη διετία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bank of America: «Κόβει» ταχύτητα η Ελλάδα την επόμενη διετία
Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στην ΕΕ αναμένεται να μειωθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα -από το 2,7% στο 1,7%, ενώ επιβράδυνση αναμένεται και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιβράδυνση «βλέπει» για την ελληνική οικονομία τα έτη 2019 και 2020 η Bank of America- Merrill Lynch, ενώ για το 2018 αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 2,1%.

Όπως προκύπτει από σημερινή έκθεση της επενδυτικής τράπεζας σχετικά με την πολιτική των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, η αντίστοιχη επιβράδυνση στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι πολύ πιο δραστική, καθώς από 2,1% το 2018, ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 1,6% και 1,7% τα έτη 2019 και 2020 αντίστοιχα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε μία τετραετία (2017-2020), ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στην ΕΕ αναμένεται να μειωθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα -από το 2,7% στο 1,7%. Ειδικά για την Ευρωζώνη, οι ενδείξεις κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, αφού το δεύτερο εξάμηνο του 2018 η ανάπτυξη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,6%, από τα επίπεδα-ρεκόρ του 2,7% ακριβώς πριν από ένα έτος.

Η οικονομία, πάντως, δεν κατεβάζει ταχύτητες μόνο στην Ευρώπη, αφού, σύμφωνα με την BOAML, θα είναι παγκόσμιο φαινόμενο -με τον πήχη να χαμηλώνει ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται πως κοστίζει «ακριβά» στον ασιατικό γίγαντα, γεγονός εξηγεί εν μέρει και τη δραστική επιβράδυνση στην Ευρώπη.

Για τη παγκόσμια οικονομία, η επενδυτική τράπεζα προβλέπει επιβράδυνση στο 3,5% και 3,6% το 2019 και 2020, από 3,8% φέτος. Στο διάγραμμα που ακολουθεί, πάντως, εμφανίζεται η

Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζονται εκτιμήσεις της BOAML:

boa

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider