Ρωσία: Η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο από το ISIS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο από το ISIS

Στη Τουρκία καταλήγει το παράνομο πετρέλαιο από Συρία και Ιράκ καταγγέλλει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, εμπλέκοντας μάλιστα στην υπόθεση και τον πρόεδρο της χώρας Recep Tayyip Ergdogan.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας κατήγγειλε την Τουρκία ότι είναι ο βασικός αγοραστής του λαθραίου πετρελαίου που προέρχεται από το Ιράκ και τη Συρία.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, η κορυφή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας - ο πρόεδρος Erdogan και η οικογένειά του - εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση», είπε, σύμφωνα με το Russia Today.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου, τα έσοδα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από το λαθρεμπόριο πετρελαίου έχουν μειωθεί σημαντικά.

«Τα έσοδα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν περίπου 3 εκατ. δολ. την ημέρα. Μετά από δύο μήνες ρωσικών αεροπορικών επιδρομών τα έσοδά τους είναι περίπου 1,5 εκατ. δολ. την ημέρα» δήλωσε ο αντιπτέραρχος Σεργκέι Ρουντσκόι.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε φωτογραφίες βυτιοφόρων, βίντεο από αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου του ΙΚ και χάρτες με λεπτομέρειες για την κυκλοφορία του λαθραίο πετρελαίου. Περισσότερες αποδείξεις αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου τις προσεχείς ημέρες, είπε ο υφυπουργός άμυνας της Ρωσίας

Όπως σημειώνει το Associated Press, ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan είχε δηλώσει οτι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθούν οι εναντίον του κατηγορίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider