Εκλογές ΗΠΑ: Σχεδόν 18 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει - Αριθμός ρεκόρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Σχεδόν 18 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει - Αριθμός ρεκόρ
Πρόκειται για ρεκόρ σε αυτή την ψηφοφορία, με φόντο τη μεγάλη πόλωση μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν.

«Ρεκόρ» προσέλεσυσης έχει ήδη σημειωθεί στις ΗΠΑ, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, με πάνω από 17,8 εκατομμύρια Αμερικανοί να έχουν ψηφίσει ήδη, μέσω ταχυδρομείου ή διά ζώσης, κατά νεότερα δεδομένα του US Elections Project, που ενημερώθηκαν χθες Πέμπτη.

Πρόκειται για ρεκόρ σε αυτή την ψηφοφορία, με φόντο τη μεγάλη πόλωση μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία στην προεδρία την 3η Νοεμβρίου, και του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν, τον οποίοι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο φέρουν να προηγείται.

Προβάδισμα για τον Μπάιντεν

Αν και η δυναμική προς το παρόν μοιάζει να ευνοεί τον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει ακόμη κριθεί, προειδοποιεί ο καθηγητής Μάικλ Μακντόναλντ, στέλεχος του Elections Project.

«Έχουμε προειδοποιήσει πως η μεγάλη ροπή της ψήφου στους Δημοκρατικούς σε αυτό το στάδιο δεν είναι ένδειξη πως ο κ. Μπάιντεν έχει κερδίσει εκ των προτέρων», συνεχίζει, «είναι πολύ πιθανό πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα πάνε να ψηφίσουν κατά μεγάλους αριθμούς διά ζώσης» την ημέρα των εκλογών.

Συνολικά, 43 πολιτείες και η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον έχουν εγκαταστήσει συστήματα τα οποία επιτρέπουν οι πολίτες να ψηφίσουν πρόωρα. Έχουν παραγγελθεί η σταλεί ήδη σχεδόν 75 εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια, υπερδιπλάσια από τα 33 εκατομμύρια του 2016, κι έχουν εγκατασταθεί ειδικά ταχυδρομικά κουτιά και σημεία συγκέντρωσης.

Τα μέτρα αυτά ανταποκρίνονται στη μεγάλη ζήτηση των ψηφοφόρων, που φοβούνται πως θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον κορονοϊό εάν πάνε στα κατάμεστα εκλογικά τμήματα να ψηφίσουν την 3η Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider