Ερντογάν: Η ΕΕ έχει μετατραπεί σε έναν αναποτελεσματικό θεσμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Η ΕΕ έχει μετατραπεί σε έναν αναποτελεσματικό θεσμό
«Η Τουρκία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να εφαρμόζει τις δικές της πολιτικές για να διασφαλίσει τα διακαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζοντας «κακομαθημένες» την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε νέο ρεσιτάλ προκλήσεων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, κατέφυγε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, σύμφωνα με την «Daily Sabah», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου.

«Παροτρύνω όλες τις χώρες να υποστηρίξουν τον αγώνα μας για μία δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα.

«Παρασυρμένη από τις “κακομαθημένες” αξιώσεις της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, η Ε.Ε έχει μετατραπεί σ' έναν αναποτελεσματικό θεσμό», είπε και προσέθεσε:

«Η Τουρκία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να εφαρμόζει τις δικές της πολιτικές για να διασφαλίσει τα διακαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο».

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης είτε να μετριάσουν τη διένεξη είτε να την αναζωπυρώσουν», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια μίλησε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Το γεγονός ότι 411.000 εκτοπισμένοι Σύροι επέστρεψαν στις πόλεις τους, χάρη στις επιχειρήσεις μας στην περιοχή, αποδεικνύει ότι η Τουρκία κάνει κάτι σωστό στη Συρία. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ασφαλές καταφύγιο για τα θύματα του πολέμου και της τρομοκρατίας. Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας μέχρι να καταστραφεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Τέλος δήλωσε για ακόμα μία φορά ότι η Τουρκία είναι στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Θέλω να επαναλάβω ότι εμείς ως Τουρκία, είμαστε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στον αγώνα ενάντια στην αρμενική κατοχή στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ» και κατηγόρησε μάλιστα το «τρίο του Μινσκ», όπως αποκάλεσε τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία ότι κάνουν εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός μετά από χρόνια άγνοιας κάτι το οποίο για τον Τούρκο πρόεδρο «δεν έχει απολύτως κανένα νόημα» και προσέθεσε ότι «οι κατακτητές πρέπει να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα εδάφη».

«Η μόνιμη ειρήνη στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ μόνο εάν η Αρμενία εγκαταλείψει τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν που κατέχει.

Τέλος κατέληξε ότι το «κράτος των απατεώνων φέρει την ευθύνη και θα λογοδοτήσει», λέγοντας ότι οι συκοφαντίες της Αρμενίας σε βάρος της Τουρκίας δεν θα τη σώσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider