Έναν επιβάτη που ξέχασε ράβδους χρυσού στο τρένο αναζητούν οι ελβετικές αρχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έναν επιβάτη που ξέχασε ράβδους χρυσού στο τρένο αναζητούν οι ελβετικές αρχές
Οι προσπάθειες να βρεθεί ο ιδιοκτήτης δεν ευοδώθηκαν και οι ράβδοι χρυσού κατασχέθηκαν από εισαγγελείς της Λουκέρνης.

Και όμως συνέβη και αυτό! Επιβάτης σε τρένο της Ελβετίας άφησε ράβδους χρυσού αξίας άνω των 170.000 ευρώ, στο βαγόνι που είχε επιβιβαστεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αρχές στην κεντρική πόλη της Λουκέρνης δήλωσαν ότι ένα πακέτο που περιείχε ράβδους χρυσούς αξίας περίπου 182.000 ελβετικών φράγκων βρέθηκε σε ένα τρένο που έφτασε από τη βόρεια πόλη του Σεντ Γκάλεν τον Οκτώβριο. Οι προσπάθειες να βρεθεί ο ιδιοκτήτης δεν ευοδώθηκαν και οι ράβδοι χρυσού κατασχέθηκαν από εισαγγελείς της Λουκέρνης. Σύμφωνα με το νόμο ο ενάγων έχει πέντε χρόνια για να αναφέρει «δικαιολογημένες αξιώσεις» ιδιοκτησίας!

Πολλοί οι φερόμενοι ιδιοκτήτες!

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο CNN πως ήδη υπάρχουν πολλές αιτήσεις για τον χρυσό και έχουν ελεγχτεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να βρεθεί ο νόμιμος κάτοχος.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και πριν από τρία χρόνια, όταν οι αρχές της Γενεύης βρήκαν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, συνολικής αξίας αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ελβετοί ερευνητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση δήλωσαν ότι τα χρήματα προέρχονταν από χρηματοκιβώτιο στη Γενεύη που ανήκε σε αγνώστων στοιχείων ιδιοκτήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider