Σε ένα βουδιστικό ναό στην Ταϊλάνδη, οι μοναχοί ανακυκλώνουν τα πλαστικά μπουκάλια νερού και τα μετατρέπουν σε ίνες πολυεστέρα με τις οποίες εν συνεχεία μετατρέπονται σε ύφασμα για την κατασκευή ράσων.

Ο ναός του Wat Chak Daeng είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανακύκλωσης για την Ταϊλάνδη, μια από τις πέντε πιο ρυπογόνες χώρες των ωκεανών.

Οι μοναχοί έχουν ανακυκλώσει 40 τόνους πλαστικού σε διάστημα δύο ετών από την έναρξη του προγράμματος, με βασικό στόχο να περιορίσουν τα πλαστικά απορρίμματα που εισέρχονται στον ποταμό Chao Phraya, ο οποίος ρέει νότια στον κόλπο της Ταϊλάνδης στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

«Εκτελώ τις διδασκαλίες του Βούδα, οι οποίες επίσης ευθυγραμμίζονται με την επίλυση της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης», λέει ο Phra Maha Pranom Dhammalangkaro, ηγούμενος του ναού στην επαρχία Samut Prakan, νότια της Μπανγκόκ.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ναούς, όπου οι άνθρωποι δίνουν στους μοναχούς τροφές και ρούχα, οι επισκέπτες προσφέρουν πλαστικές σακούλες και μπουκάλια σε αντάλλαγμα για τις ευλογίες του Phra Maha Pranom.

Με πληροφορίες από το Reuters.