Γιατί η αυθεντική παρμεζάνα κοστίζει μια περιουσία (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η αυθεντική παρμεζάνα κοστίζει μια περιουσία (vid)
Στην Ιταλία κάθε χρόνο παράγονται συνολικά 3,6 εκατ. κεφάλια παρμεζάνας τα οποία αποφέρουν κέρδη περίπου 2,5 δισ. δολαρίων.

Η αυθεντική ιταλική παρμεζάνα φτιάχνεται στη πόλη Πάρμα, από την οποία πήρε και το όνομα της, σε κεφάλια των 40 κιλών περίπου, τα οποία κοστίζουν σχεδόν 1.000 δολάρια το καθένα.

Συνολικά στην Ιταλία κάθε χρόνο παράγονται 3,6 εκατ. κεφάλια παρμεζάνας τα οποία αποφέρουν κέρδη περίπου 2,5 δισ. δολαρίων.

Η αυθεντική παρμεζάνα παρασκευάζεται από τρία μόνο υλικά: αγελαδινό γάλα, πυτιά και αλάτι. Το κόστος για την παραγωγή της παρμεζάνας εκτοξεύεται λόγω της μεγάλης ποσότητας γάλακτος που απαιτείται, περίπου 500 λίτρα για κάθε κεφάλι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Insider.com, το προϊόν αυτό, θεωρείται μοναδικό καθώς δεν μπορεί να παρασκευαστεί σε άλλη περιοχή εξαιτίας τριών «καλών βακτηρίων» που αναπτύσσονται στα συγκεκριμένα εδάφη.

Η παρμεζάνα μετά την παρασκευή της πρέπει να ωριμάσει για τουλάχιστον ένα χρόνο. Όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος ωρίμανσης τόσο αυξάνεται και η τιμή του τυριού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider