Δαπάνες «φιλικές» προς την ανάπτυξη ζητά το ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δαπάνες «φιλικές» προς την ανάπτυξη ζητά το ΔΝΤ

Έκκληση προς τις χώρες – μέλη του να ενισχύσουν τις δαπάνες που θεωρούνται «φιλικές» προς την ανάπτυξη απηύθυνε το Σάββατο η Διεθνής Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Το Ταμείο θα πρέπει να εξετάσει νέα προληπτικά εργαλεία δανεισμού για να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Οι κίνδυνοι για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας έχουν αυξηθεί από τον Οκτώβριο, ενισχύοντας την πιθανότητα για μια πιο γενικευμένη επιβράδυνση και μια αιφνίδια υποχώρηση των ροών κεφαλαίου» τονίζει η Επιτροπή στο ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά τη συνεδρίασή της στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, απαιτείται μια πιο «ισχυρή και ισορροπημένη πολιτική» προκειμένου να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη και να αποφευχθεί ο αποπληθωρισμός. «Απαιτείται σε όλες τις χώρες μια δημοσιονομική πολιτική φιλική προς την ανάπτυξη», τονίζεται, ενώ επισημαίνεται πως «η προσαρμοστική νομισματική πολιτική θα πρέπει να συνεχιστεί σε πολλές προηγμένες οικονομίες, ενώ θα πρέπει να εφαρμοστούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με άλλες πολιτικές προκειμένου να στηριχθεί η ζήτηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider