Το ακριβότερο κρασί στον κόσμο είναι ουγγρικό και κοστίζει 40.000 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ακριβότερο κρασί στον κόσμο είναι ουγγρικό και κοστίζει 40.000 δολάρια
Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 18 μπουκάλια που προσφέρονται για αγορά, με την τιμή τους να αυξάνεται, όσο ωριμάζει το κρασί.

Το ακριβότερο κρασί στον κόσμο παράγεται στην Ουγγαρία!

Η εταιρεία κρασιών Royal Tokaji δημιούργησε ένα ιδιαίτερης ποικιλίας κρασί, με την τιμή πώλησης ανά μπουκάλι να φτάνει τα 40.000 δολάρια!

Η φήμη των κρασιών αυτών βασίζεται στον τρόπο παραγωγής τους στο ηφαιστειογενές έδαφος, ενώ γίνονται από σταφύλια προσβεβλημένα από τον μύκητα Βοτρύτη, ο οποίος προκαλεί «ευγενή σήψη» και στη συνέχεια ζυμώνονται μαζί με έναν οίνο βάσης ή και απλό μούστο.

Το μπουκάλι της συγκεκριμένης ποικιλίας κοστολογείται στα 40.000 δολάρια, με οινοπαραγωγό από την Ουγγαρία να ελπίζει πως θα καταφέρει να επαναφέρει στην υψηλή αγορά ένα κρασί που έχει τιμηθεί από δεκάδες βασιλιάδες και ειδικούς.

Λέγεται μάλιστα πως ο Λουδοβίκος ο 15ος το είχε χαρακτηρίσει «κρασί των βασιλέων - βασιλικό κρασί».

Κρασί Τοκάι

Φωτογραφία από τα βαρέλια κρασιού της Royal Tokaji

Η εμφιάλωση, σύμφωνα με το Reuters, γίνεται σε μπουκάλι που είναι χειροποίητο, ενώ ο φελλός του παράγεται στην Πορτογαλία, ύστερα από ειδική μέτρηση που γίνεται στον λαιμό, από μηχάνημα που χρησιμοποιεί ακτίνες λέιζερ.

Κρασί Τοκάι

Φωτογραφία από τα χειροποίητα μπουκάλια της Royal Tokaji

Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 18 μπουκάλια που προσφέρονται για αγορά, με την τιμή τους να βάζει πλώρη για... περαιτέρω αυξήσεις, όσο ωριμάζει το κρασί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider