Αλλάζει την αγορά εργασίας το Brexit - Ανοδικά οι προσλήψεις, πάνω και οι μισθοί στη Βρετανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει την αγορά εργασίας το Brexit - Ανοδικά οι προσλήψεις, πάνω και οι μισθοί στη Βρετανία
Υψηλό δεκαετίας αγγίζουν οι μισθοί στη Βρετανία καθώς οι επιχειρηματίες προχωρούν σε προσλήψεις.

Αυξητικές τάσεις σημειώνουν οι μισθοί των Βρετανών εργαζομένων - και μάλιστα με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας - με αφορμή τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν χάρη στο Brexit!

Σύμφωνα με το CNBC, η αβεβαιότητα που προκαλούν οι συζητήσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε τους επιχειρηματίες της χώρας, να επενδύσουν στη – δυνητικά βραχυπρόθεσμη - πρόσληψη προσωπικού, παρά στη μακροπρόθεσμη επένδυση αγοράς νέου εξοπλισμού και franchise.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσίας της χώρας, τα συνολικά έσοδα περιλαμβανομένων των bonus σημείωσαν άνοδο 3,5% κατά το τρίμηνο από το Δεκέβριο του 2018 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Παράλληλα και τα κέρδη, σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς να περιλαμβάνονται τα bonus, σημείωσαν ετήσια άνοδο κατά 3,4%.

Σύμφωνα με το CNBC, η χώρα «αντιμετώπισε» το φόβο του Brexit, βοηθώντας τα νοικοκυριά που στηρίζουν την οικονομία με τις αγορές τους.

Παρ'όλα αυτά, η άνοδος των στατιστικών στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας, μπορεί να μεταφραστεί σε «στρες» για τις επιχειρήσεις που μειώνουν τις επενδύσεις τους, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους που μπορούν να... απολύσουν οποιαδήποτε στιγμή, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider