Σε διάψευση προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση των αναφορών που ήθελαν την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, να μεταβαίνει το Σάββατο στην Τουρκία για να εγκαινιάσει συγκρότημα διαμονής προσφύγων, όπως είχε ανακοινώσει η Άγκυρα, εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών με αφορμή γερμανικές τηλεοπτικές εκπομπές που σατιρίζουν τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.

«Τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες με έχουν ρωτήσει μισή ντουζίνα φορές για αυτήν την επίσκεψη της 16ης Απριλίου και ποτέ δεν επιβεβαίωσα αυτό το ταξίδι, αυτό το ραντεβού. Τα πράγματα παραμένουν ως έχουν. Δεν θα υπάρξει στις 16 Απριλίου, δηλαδή αυτό το Σάββατο, ταξίδι της καγκελαρίου στην Τουρκία», είπε ο εκπρόσωπος της κ. Merkel, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, χωρίς να δώσει κάποια άλλη εξήγηση

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoglou είχε ανακοινώσει ότι στις 16 Απριλίου «οι Ευρωπαίοι ηγέτες με επικεφαλής την κυρία Merkel» θα εγκαινιάσουν στο Κιλίς προσφυγικό καταυλισμό. Οι γερμανικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν, ούτε όμως και διέψευσαν κατηγορηματικά αυτήν την επίσκεψη σε μια πόλη που μπαίνει συχνά στο στόχαστρο πυρών προερχόμενων από τη Συρία.