Οι εννέα πόλεις που θα ήθελες να δουλεύεις ως... οικονομολόγος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εννέα πόλεις που θα ήθελες να δουλεύεις ως... οικονομολόγος

Το να δουλεύει κανείς στον οικονομικό τομέα είναι σίγουρα ένα προσοδοφόρο παιχνίδι. Βέβαια υπάρχουν και μερικά μέρη όπου η άσκηση της συγκεκριμένης ενασχόλησης αποδεικνύεται επικερδέστερη από ότι σε άλλα. Ποια είναι όμως αυτά τα μέρη του κόσμου όπου οι νεαροί τραπεζίτες αμείβονται με παχυλούς μισθούς σύμφωνα με τα μισθολογικά δεδομένα του Emolument; Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, η λίστα περιλαμβάνει τα βασικά οικονομικά κέντρα του πλανήτη, όμως υπάρχουν σε αυτή και κάποιες εκπλήξεις…

9. Μιλάνο

Οι αναλυτές που δουλεύουν για τις τράπεζες της ιταλικής πόλης, γενέτειρα και έδρα της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της UniCredit, κερδίζουν σίγουρα έναν καθόλα αξιοπρεπή μισθό. Οι αναλυτές στο Μιλάνο αμείβονται κατά μέσο όρο με 43,000 δολάρια αλλά αντίθετα με τον κανόνα δεν παίρνουν καθόλου μπόνους.

8. Άμστερνταμ

Όπως οι Μιλανέζοι συνάδελφοί τους, οι τραπεζίτες που εργάζονται στο Άμστερνταμ δεν θα πρέπει να περιμένουν μπόνους. Βέβαια ο μέσος όρος των εισοδημάτων τους ξεπερνά εκείνον των Ιταλών συναδέλφων αφού ανέρχεται στις 54.000 δολάρια.

7. Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη μπορεί να θεωρείται το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο ολόκληρης της Ασίας, οι τραπεζίτες της όμως δεν κερδίζουν τόσα πολλά όσα θα φανταζόταν κανείς. Ο μέσος όρος του μισθού των τραπεζιτών ανέρχεται στα 51.000 δολάρια μικρότερος δηλαδή από των συναδέλφων τους στο Άμστερνταμ. Βέβαια αυξάνεται με ένα μπόνους της τάξης των 10.000 δολαρίων που λαμβάνουν ετησίως.

6. Παρίσι

Οι αναλυτές που δουλεύουν στις τράπεζες της γαλλικής πρωτεύουσας και των προαστίων της, αμείβονται με λίγο μεγαλύτερο μισθό από τους Ολλανδούς, 55.000 δολάρια αλλά συμπληρώνουν το εισόδημά τους με το διόλου ευκαταφρόνητο μπόνους των 11.000 δολαρίων που λαμβάνουν. Κάπως έτσι συγκεντρώνουν περί τα 66.000 δολάρια και είναι από τους πιο καλοπληρωμένους τραπεζίτες ολόκληρης της χώρας κι όχι μόνο.

5. Φρανκφούρτη

Μπορεί να πιστεύεις ότι το να δουλεύεις ως τραπεζίτης στο κέντρο της μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρώπης, θα ήταν πολύ προσοδοφόρο, παρόλα αυτά ένας οικονομολόγος στην Φρανκφούρτη κερδίζει μόνο 77.000. Για την ακρίβεια ο μέσος μισθός είναι 66.000 δολάρια και ανεβαίνει με το αξιόλογο μπόνους των 11.000 δολαρίων.

4. Λονδίνο

Παρά την ισχυρή θέση της βρετανικής πρωτεύουσας στα τραπεζικά δρώμενα της Ευρώπης, ούτε οι αναλυτές της πόλης του Λονδίνου αποδεικνύονται οι πιο καλοπληρωμένοι της Ευρώπης. Σήμερα κερδίζουν έναν μέσο μισθό που ανέρχεται στα 71.000 δολάρια και λαμβάνουν ετησίως άλλα 14.000 δολάρια ως μπόνους. Το σίγουρο είναι πως τα 85.000 δολάρια δεν μπορούν να θεωρηθούν λίγα...

3. Χονγκ Κονγκ

Τρίτη από την κορυφή βρίσκεται η πόλη του Χονγκ Κονγκ, όπου στεγάζει τα παραρτήματα του 70% των παγκόσμιων τραπεζών. Οι τραπεζίτες του Χονγκ Κονγκ αποτελούν τους πιο καλοπληρωμένους οικονομολόγους ολόκληρης της ασιατικής Ηπείρου. Λαμβάνουν κατά μέσο όρο 85.000 δολάρια αλλά τα μπόνους τους είναι χαμηλότερα από των παραπάνω πόλεων, αφού ανέρχονται στα 7.000 δολάρια. Ο συνολικός "μποναμάς" βέβαια ανέρχεται στα 92.000 δολάρια

2. Ζυρίχη

Οι αναλυτές που δουλεύουν στα κεντρικά της Credit Suisse και της UBS αποδεικνύονται οι πιο καλοπληρωμένοι της Ευρώπης, κερδίζοντας κατά μέσο όρο 89.000 δολάρια το χρόνο. Ο μισθός του όμως παίρνει την ανιούσα με το μπόνους των 10.000 δολαρίων που λαμβάνουν ετησίως, φτάνοντας έτσι τα 99.000 δολάρια.

1. Νέα Υόρκη

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο παγκοσμίως φιλοξενεί τους καλύτερα αμειβόμενους τραπεζίτες. Οι αναλυτές που εργάζονται στην περίφημη Wall Street κερδίζουν μόλις το τρίτο μεγαλύτερο κατά μέσο όρο μισθό, ήτοι 83.000 δολάρια. Τα μπόνους όμως που λαμβάνουν ετησίως καταφέρνουν να εκτοξεύσουν το ποσό σε δυσθεώρητα ύψη αφού ανέρχονται στις 32.000 δολάρια, δημιουργώντας έτσι ένα μισθό 115.000 δολαρίων…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider