Διαδηλώσεις κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων στη Γαλλία - Μια γυναίκα νεκρή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαδηλώσεις κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων στη Γαλλία - Μια γυναίκα νεκρή

Μια νεκρή διαδηλώτρια και 16 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της κινητοποίησης κίτρινα γιλέκα που πραγματοποιείται στη Γαλλία ως αντίδραση στις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, «μια οδηγός χτύπησε κατά λάθος και τραυμάτισε θανάσιμα μια διαδηλώτρια που συμμετείχε σήμερα στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε όλη τη Γαλλία κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων».

Σε ένα οδικό μπλόκο στη Σαβουά, στη νοτιοανατολική Γαλλία, μια οδηγός πανικοβλήθηκε όταν είδε τους διαδηλωτές να αποκλείουν τον δρόμο και επιτάχυνε με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να σκοτώσει μια διαδηλώτρια, δήλωσαν ο Καστανέρ και ο νομάρχης της περιοχής.

Από τους αποκλεισμούς οδικών αρτηριών στους οποίους προχωρούν οι διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί άλλα 16 άτομα σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της Γαλλίας ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των διαδηλώσεων ο υπουργός Εσωτερικών συνέστησε στους διαδηλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί.

Έπιπλέον ένας οδηγός αυτοκινήτου συνελήφθη καθώς προσπάθησε να εισβάλει στην πορεία των «κίτρινων γιλέκων»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider