Μέι: Πιστεύω στη Συμφωνία με όλο μου το είναι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέι: Πιστεύω στη Συμφωνία με όλο μου το είναι
«Ηγέτης είναι αυτός που παίρνει τις σωστές αποφάσεις, όχι τις εύκολες» τόνισε η Τερέζα Μέι σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Ηγέτης είναι αυτός που παίρνει τις σωστές αποφάσεις, όχι τις εύκολες» τόνισε η Τερέζα Μέι σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις παραιτήσεις τεσσάρων υπουργών και την κατάθεση επιστολής δυσπιστίας από τον ευρωσκεπτικιστή βουλευτή, Τζέικομπ Ρις-Μογκ.

«Η δουλειά μου είναι να φέρω μια συμφωνία που εξυπηρετεί το συμφέρον των Βρετανών. Και πιστεύω ότι αυτή είναι μία Συμφωνία που εκπληρώνει αυτόν τον σκοπό», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας σε ερώτηση για το αν θα παλέψει σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της.

«Πιστεύω με όλο μου το είναι σε αυτή τη συμφωνία» δήλωσε στην αρχή της ομιλίας της η Τερέζα Μέι και αναφερόμενοι στους υπουργούς που παραιτήθηκαν είπε ότι «ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό».

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με τους συμβιβασμούς που χρειάστηκε να γίνουν στη Συμφωνία. Αλλά αυτή η Συμφωνία εκπληρώνει όσα ζήτησαν με την ψήφο τους και εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα».

Επιπλέον, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι κανείς δεν αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο στο δικό της κι ότι όλες οι επιλογές περιλάμβαναν μια συμφωνία για ένα δίκτυ ασφαλείας (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα, την οποία επέκριναν σφόδρα στελέχη του κόμματός της.

«Εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες αυτού. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί πολίτες απλά θέλουν να το προχωρήσουμε».

Η Τερέζα Μέι απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider