40 χρόνια εκδόσεις Ψυχογιός: 40 χρόνια Εμπιστοσύνης (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
40 χρόνια εκδόσεις Ψυχογιός: 40 χρόνια Εμπιστοσύνης (pics)
Μετά από 40 χρόνια εμπειρίας και αφοσίωσης στον χώρο, οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διεκδικούν επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου ελληνικού εκδοτικού οίκου!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας και δραστηριότητας στον χώρο του βιβλίου, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διοργάνωσαν μία συγκινητική και λαμπερή βραδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εκεί, οι συνεργάτες του εκδοτικού οίκου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και να θυμηθούν ή να γνωρίσουν από την αρχή σημαντικούς σταθμούς από την πορεία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Λίγα λόγια για την «οικογένεια» του ΨΥΧΟΓΙΟΥ

Όλα ξεκίνησαν πριν από 40 χρόνια, όταν ο ιδρυτής των λαμπρών σήμερα εκδόσεων, Θάνος Ψυχογιός, αποφάσισε με την ενθάρρυνση της συζύγου του Νίνας ένα μεγάλο βήμα: Να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον εκδοτικό χώρο.

Και τα κατάφερε!

Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους το 1979 με την έκδοση 4 παιδικών βιβλίων, τα οποία και εγκαινίασαν τη σειρά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

Τη δεκαετία του '80 ο κατάλογος βιβλίων εμπλουτίζεται με τον Μίχαελ Έντε (Η ΜΟΜΟ), τον Ρόαλντ Νταλ (ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ), τον Πάτρικ Ζίσκιντ (ΤΟ ΑΡΩΜΑ) και την Άστριντ Λίντγκρεν (ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ). Αργότερα, μεταξύ άλλων οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ υποδέχονται τον Ναγκίμπ Μαχφούζ, τον Ευγένιο Τριβιζά, τον Σαλμάν Ρούσντι, την Αρουντάτι Ρόι, την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά και τον Γιώργο Πολυράκη.

Τα χρόνια περνούν επιτυχημένα και φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο πολυσυλλεκτικός οίκος βιβλίου μετρά 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον εκδοτικό χώρο.

Με μεγάλο κατάλογο βιβλίων, εμπλουτισμένο από σειρές βιβλίων ειδικού ενδιαφέροντος, όπως υγείας και πρακτικής ζωής, αλλά και με βιβλία γενικών γνώσεων, καθώς και με δοκίμια, ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ εξακολουθεί να «κατακτά» μέσα από τη μεγάλη του ποικιλία την καρδιά κάθε βιβλιόφιλου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι για ακόμα μια χρονιά βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών οι τίτλοι λογοτεχνίας, (τόσο σε ενηλίκους όσο και σε παιδιά), μια κατηγορία που εδραίωσε και καταξίωσε από την πρώτη κιόλας στιγμή τον εκδοτικό οίκο ΨΥΧΟΓΙΟΣ στην Ελληνική αγορά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μετρούν περισσότερους από 4.500 εκδομένους τίτλους και 2.000 e-books για κάθε προτίμηση και ηλικία, αποδεικνύοντας περίτρανα, με αριθμούς, την υπεροχή του οίκου έναντι των ανταγωνιστών του!

Και επειδή στις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ γνωρίζουν ότι η πορεία προς την επιτυχία καθορίζεται από τον άνθρωπο, η εταιρία δίνει πρώτη το παράδειγμα για δημιουργία και έμπνευση, με διαρκή ενημέρωση γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και τις τάσεις της αγοράς του βιβλίου, ώστε να είναι πάντα σε θέση να προσφέρει στους αναγνώστες όλα όσα αναζητούν!

Κοινωνική Ευθύνη

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκδοτικός οίκος ΨΥΧΟΓΙΟΣ είναι πρώτος στο είδος του εδώ και δεκαετίες και βέβαια, ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για την εν λόγω «πρωτιά» είναι και το άρτιο κοινωνικό του πρόσωπο.

Η «οικογένεια» του ΨΥΧΟΓΙΟΥ υποστηρίζει έμπρακτα τη θέση ότι οι επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται. Έτσι, εδώ και πολλά συναπτά έτη, η ΨΥΧΟΓΙΟΣ επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο ένα μέρος των εσόδων που εισρέουν στην εταιρεία.

Ενδεικτικό είναι ότι, μέχρι σήμερα, η εκδοτική του ΨΥΧΟΓΙΟΥ:

  • Δώρισε 23.000 βιβλία σε βιβλιοθήκες (και συνεχίζει)
  • Πραγματοποίησε εκατοντάδες παρουσιάσεις βιβλίων με σκοπό την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας
  • Πραγματοποίησε Ημερίδες Εκπαιδευτικών με σκοπό την κατάρτισή τους ως προς την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στις σχολικές αίθουσες
  • Στηρίζει το έργο της Κιβωτού του Κόσμου με τη δημιουργία του βιβλίου Κιβωτός στη Σειρά Βατόμουρο, με τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου να διατίθενται στην Κιβωτό του Κόσμου.
  • Συγκεντρώνει φάρμακα, παραδίδοντάς τα σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη
  • Στηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε μηνιαία βάση
  • Προσφέρει είδη ένδυσης και υπόδησης σε παιδιά του Ιδρύματος ΜΗΤΕΡΑ
  • Προσφέρει τρόφιμα σε ΜΚΟ και τηλεκάρτες σε κρατούμενες των Φυλακών Κορυδαλλού
  • Συγκεντρώνει ζωοτροφές, παραδίδοντάς τις στην Dog’s Voice

...Αλλά ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ πραγματοποιεί και πολλά, πολλά ακόμη, πάντα με γνώμονα την υποστήριξη και την ανιδιοτελή αγάπη των ανθρώπων που τον εμπιστεύονται!

40 χρόνια, λοιπόν, αγάπης, δημιουργίας και προσφοράς!

40 Χρόνια ΨΥΧΟΓΙΟΣ… και ευχόμαστε να γίνουν ακόμα περισσότερα!

40 χρόνια εκδόσεις Ψυχογιός: 40 χρόνια Εμπιστοσύνης (pics)
40 χρόνια εκδόσεις Ψυχογιός: 40 χρόνια Εμπιστοσύνης (pics)
40 χρόνια εκδόσεις Ψυχογιός: 40 χρόνια Εμπιστοσύνης (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider