Στο ΚΑΣ «πάει» σήμερα το ζήτημα του Ελληνικού - Αύριο στο ΚΣΝΜ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ΚΑΣ «πάει» σήμερα το ζήτημα του Ελληνικού - Αύριο στο ΚΣΝΜ
Επανέρχεται στο ΚΑΣ το ζήτημα του Ελληνικού καθώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα τροποποιηθεί.

Σήμερα, Τετάρτη, συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για την επένδυση στο Ελληνικό, με στόχο να επανεξετάσουν προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις, σχετικές με την ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Με βάση την αναφορά στα περιεχόμενα της ημερήσιας διάταξης, το θέμα που θα συζητηθεί, φέρει τίτλο «αίτηση θεραπείας κατά της αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧ ΜΑΕ/176797/123922/3539/1338/16-5-2019 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου 'Εφαρμογή του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης του μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, Περιφέρειας Αττικής'».

«Στόχος είναι ως το μεθεπόμενο Σάββατο να έχουν δημοσιευτεί όλες οι ΚΥΑ, ώστε να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το καζίνο, ο οποίος θα γίνει 30 Σεπτεμβρίου και πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία» ανέφερε σε tweet του πριν από μερικές μέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αύριο, Πέμπτη, το θέμα «πάει» στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

Σύμφωνα με όσα είχαν γνωστοποιηθεί κατά την πρώση επαφή που είχε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη με τους δημοσιογράφους στις αρχές Αυγούστου, η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για το Ελληνικό θα τροποποιηθεί και η βασική συζήτηση γι' αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα στο ΚΑΣ, που συνεδριάζει για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση και πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού, Γεώργιο Διδασκάλου, ενώ αύριο Πέμπτη θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΜΝ), που είναι αρμόδιο για το θέμα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider