ATM βγάζουν ... λουκάνικα και πατάτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ATM βγάζουν ... λουκάνικα και πατάτες
Οι Γερμανοί καταναλωτές βρήκαν τη λύση για τις «βραδινές λιγούρες».

Το αγαπημένος τους φαγητό δηλαδή λουκάνικα και πατάτες θα μπορούν να προμηθεύονται από αυτόματους πωλητές οι Γερμανοί δίνοντας στα γνωστά και συχνά βαρετά ATM μια άλλη διάσταση. Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη να προμηθευτούν οι καταναλωτές φαγώσιμα σε πόλεις όπου τα μαγαζιά δεν παραμένουν ανοιχτά πολλές ώρες την ημέρα ή κλείνουν νωρίς το βράδυ.

Τα σημεία πώλησης τέτοιων προϊόντων βαίνουν αυξανόμενα σύμφωνα με έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει ο Heike Richter, εκπρόσωπος της βιομηχανίας τροφίμων, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν υποδομές ή σε αγροτικές περιοχές οι λύσεις των αυτόματων πωλητών καθίστανται όλο και πιο δημοφιλείς.

«Υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη των αυτόματων πωλητών και τα προϊόντα που προωθούνται κυρίως είναι το κρέας, το γάλα, τα αβγά και άλλα προϊόντα που αναζητούν οι πελάτες κατά τις ώρες που δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα», αναφέρει.

Στην Γερμανία υπάρχουν πάνω από 570.000 μηχανές αυτόματης πώλησης, αλλά παρά τη δημοτικότητά τους αναμένεται να συμπληρώσουν αντί να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά καταστήματα που λειτουργούν σε περιοχές όπου ένα κατάστημα μπορεί να μην είναι οικονομικά βιώσιμο.

«Οι μηχανές αυτόματης πώλησης θα διαδραματίσουν συμπληρωματικό ρόλο στη λιανική πώληση », δήλωσε ο Wolfgang Kampmeier από την εμπορική ένωση Βερολίνου- στην εφημερίδα Berliner Zeitung.

Στη διεθνή φαντασία τα ασυνήθιστα μηχανήματα αυτόματης πώλησης έχουν συνδεθεί με την Ιαπωνία, όπου όπως είναι γνωστό πωλούν τα πάντα, από σακέ μέχρι εσώρουχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider