Ποινική δίωξη σε βάρος Λαυρεντιάδη για χρέη στη ΔΕΠΑ

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποινική δίωξη σε βάρος Λαυρεντιάδη για χρέη στη ΔΕΠΑ

Νέοι δικαστικοί μπελάδες για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για την υπόθεση της εταιρείας Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά (ELFE) - θυγατρικής της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) - και των υπέρογκων χρεών της προς τη ΔΕΠΑ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ποινική δίωξη έρχεται οκτώ μήνες μετά τη μήνυση που είχε υποβάλλει κατά της εταιρείας η νέα διοίκηση. Σήμερα οι οφειλές της ELFE προς τη Δημόσια Εταιρεία Παροχής Αερίου, ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ, όταν η εταιρεία Φωσφορικών Λιπασμάτων, πριν την μεταβίβασή της στον επιχειρηματία χρωστούσε περίπου τα μισά. Ενόψει ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, το χρέος αυτό αποτελεί μεγάλο βαρίδι και αναζητούνται οι βέλτιστες λύσεις, δεδομένου ότι η ELFE συνεχίζει να προμηθεύεται αέριο.

Η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ με διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Τζώρτζη και πρόεδρο τον Βελισσάριο Δότση, τον περασμένο Δεκέμβριο κατέθεσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μήνυση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων. Η μήνυση αυτή έφερε την άσκηση της ποινικής Δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider