Στην εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών, με έσοδα άνω των 3 εκατ. ευρώ, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές, σε μια συνδυαστική επιχείρηση πολλών υπηρεσιών.

Την επιχείρηση διεύθυνε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή των Ε.Κ.Α.Μ, Τ.Ε.Ε.Μ, Ο.Π.Κ.Ε, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και τη συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνελλήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ζεφύρι, Ανω Λιόσια, Σαλαμίνα, Παγκράτι, Κολωνός, Ν. Κόσμος και Βούλα), καθώς και στα Χανιά της Κρήτης, 20 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 20 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Από τους συλληφθέντες οι 10 είναι Έλληνες (μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός), 9 υπήκοοι Αλβανίας και 1 υπήκοος Συρίας.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος συνολικά 43 ατόμων, 6 εκ των οποίων είναι έγκλειστοι ελληνικών σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, ατόμων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση της δράσης της, η οργάνωση έχει δαιδαλώδη δομή, υπό την μορφή των ρευστών εγκληματικών δικτύων και ευρείας έκτασης εγκληματική δραστηριότητα.

Αρχηγός της οργάνωσης, η οποία συγκροτείτο από τρεις υποομάδες, ήταν 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος στο κεντρικό κατάστημα κράτησης Δυτικής Μακεδονίας.

Η πρώτη υποομάδα, με συντονιστή τον 36χρονο, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.

Η δεύτερη, με συντονιστή επίσης τον ίδιο, έκανε εισαγωγή από Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η τρίτη υποομάδα, με συντονιστές 33χρονο υπήκοο Αλβανίας και 25χρονο Έλληνα, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συνδρομή στις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης παρείχε ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη χορήγηση υπηρεσιακών πληροφοριών που αφορούσαν στην διενέργεια αστυνομικών επιχειρήσεων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

- Κοκαΐνη βάρους 1.795,8 γραμμαρίων.

- Ηρωίνη βάρους 2.085,4 γραμ.

- Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7.864,4 γραμ.

- Εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

- Δύο πιστόλια με τρεις γεμιστήρες.

- Δύο κυνηγετικά όπλα.

- Το χρηματικό ποσό των 33.615 ευρώ και των 5.100 λεκ Αλβανίας.

- Τέσσερις χρυσές λίρες.

- Έξι Ι.Χ αυτοκίνητα.

- Μία μοτοσυκλέτα.

- Διάφορα χρυσαφικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ