Μπακογιάννης προς επενδυτές: Αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπακογιάννης προς επενδυτές: Αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η Αθήνα είναι μια πόλη που αλλάζει ταχύτατα, εκσυγχρονίζεται, καινοτομεί, παρουσιάζοντας εξαιρετικές ευκαιρίες σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η τεχνολογία.  

Ηχηρό μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές πως «αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας» απέστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Το μέλλον της Αθήνας προδιαγράφεται λαμπρό, παρά τα όποια εμπόδια προκύψουν στο μέλλον», εκτίμησε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στη θεματική ενότητα «The return of the city» (Η επιστροφή της πόλης) στο πλαίσιο του συνεδρίου της Prodexpo.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η Αθήνα είναι μια πόλη που αλλάζει ταχύτατα, εκσυγχρονίζεται, καινοτομεί, παρουσιάζοντας εξαιρετικές ευκαιρίες σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η τεχνολογία.

Η Αθήνα «τρέχει» στην παγκόσμια κούρσα των πόλεων

Όπως εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης, η Αθήνα «τρέχει» ήδη στην παγκόσμια κούρσα των πόλεων. Ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος, ωστόσο η πρωτεύουσα της Αθήνας έχει βάλει στόχο να ξεχωρίσει, προσελκύοντας αφενός νέες επενδύσεις και αφετέρου περισσότερους επισκέπτες.

«Τώρα είναι η ώρα για την Αθήνα να κερδίσει το χαμένο έδαφος», υποστήριξε ο κ. Μπακογιάννης, εξηγώντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των εξής τρόπων:

-Μέσα από ένα νέο μοντέλο βιώσιμης κινητικότητας μέσα στην πόλη (αυτοκίνητα, μέσα μαζικής μεταφοράς)

-Με προτεραιότητα στη διασφάλιση της καθαριότητας των δημόσιων χώρων της πόλης

-Μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του DNA της πόλης, προτάσσοντας την προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών της χώρων.

Συνεχίζοντας ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως η Αθήνα είναι μια πόλη μαγική, με πολλές αντιθέσεις, που κουβαλάει μαζί της μια μεγάλη «ιστορία». Για τον εκσυγχρονισμό της πόλης μας «εργαζόμαστε με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σκέψης και των σχεδίων μας, μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις», συμπλήρωσε.

Καταλύτης η πανδημία για να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα

Ερωτηθείς για το πώς επηρέασε η πανδημία του κορονοϊού τα σχέδια για την Αθήνα, ο κ. Μπακογιάννης την χαρακτήρισε «καταλύτη για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην πόλη».

«Η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά στο μέτωπο της διαχείρισης της πανδημίας – και στο πρώτο κύμα το περασμένο διάστημα, αλλά και τώρα, ενόψει του δεύτερου κύματος. Από την πλευρά μας, ως δήμος Αθηναίων, προχωρήσαμε σε μια σειρά σημαντικών ενεργειών για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών μας», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider