Έρχεται ρύθμιση για χώρους στάθμευσης μηχανών 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται ρύθμιση για χώρους στάθμευσης μηχανών 
Σήμερα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων.

Τον δρόμο για την ίδρυση και λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων (μοτοσικλέτες, ποδήλατα) ανοίγει μέσω ρύθμισης το υπουργείο Υποδομών. Στόχος είναι αφενός να λυθεί το πρόβλημα άναρχης στάθμευσης που εμφανίζεται κυρίως στα αστικά κέντρα και αφετέρου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σχετικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, με ρύθμιση του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, που αναμένεται στις αρχές του 2020 θα περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των πάρκινγκ δικύκλων και συγκεκριμένα: ελάχιστες διαστάσεις, φωτισμός τη νύχτα, φύλαξη και τεχνικές προδιαγραφές (π.χ. διαγραμμίσεις, όρια θέσης οχήματος και ελιγμών).

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν επίσης το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η κατακόρυφη ανύψωσης (όροφοι ή επίπεδα) ώστε να αυξάνεται η χωρητικότητα στα πάρκινγκ που βρίσκονται σε μικρά οικόπεδα, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας χώρου στάθμευσης δικύκλων και στα πάρκινγκ αυτοκινήτων, εφόσον γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Σήμερα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων και πλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει μια τέτοια επιχείρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider