Η Zynga ποντάρει σε παιχνίδια «Χάρι Πότερ» και «Game of Thrones»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Zynga ποντάρει σε παιχνίδια «Χάρι Πότερ» και «Game of Thrones»
H δημιουργός του «Farmville» αγοράζει τα δικαιώματα δημοφιλών τίτλων.

H Zynga, πρωτοπόρος των παιχνιδιών μέσω social media, επενδύει σε δοκιμασμένους τίτλους αγοράζοντας τα δικαιώματα για παιχνίδια βασισμένα στο «Χάρι Πότερ» και το «Game of Thrones».

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο συμφώνησε με τη Warner Bros. για την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού «Χάρι Πότερ» στο δεύτερο μισό του 2019, ενώ σχεδιάζει και δύο παιχνίδια βασισμένα στη σειρά «Game of Thrones» του HBO, το ένα εκ των οποίων θα είναι σε στυλ… κουλοχέρη.

Η Zynga έκανε διάσημα τα δωρεάν video games, όπου οι παίκτες όμως πληρώνουν εντός του παιχνιδιού για να αγοράσουν αντικείμενα που θα τους κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν παίξει παιχνίδια της.

Δραστηριοποιείται εδώ και 11 χρόνια σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, όπου οι εταιρείες συχνά τα βρίσκουν σκούρα προσπαθώντας να επαναλάβουν την επιτυχία παλαιότερων τίτλων τους. Τελευταία ανταγωνίζεται μεγαλύτερες εταιρείες, όπως η γαλλική Ubisoft, δημιουργός των παιχνιδιών «Assassin's Creed», και η Activision Blizzard, που το 2016 εξαγόρασε τη δημιουργό του «Candy Crush» King Digital Entertainment.

Ο διευθύνων σύμβουλος Φρανκ Γκιμπό δήλωσε ότι ο αρχικός του στόχος, όταν ήρθε στην εταιρεία πριν από τρία χρόνια, ήταν η παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου, όπως τα παιχνίδια «Farmville». «Zynga Poker» και «Words With Friends». Τώρα αναζητεί την επιτυχία αγοράζοντας τα δικαιώματα ήδη επιτυχημένων τίτλων, με παγκόσμια απήχηση. Τα χρήματα που ξοδεύονται εκεί, θα τα κερδίσει από το μάρκετινγκ, καθώς οι τίτλοι αυτοί έχουν ήδη πιστό κοινό.

Χθες, Τετάρτη, η Zynga δημοσιοποίησε εκτιμήσεις για το τέταρτο τρίμηνο που ήταν χαμηλότερες από εκείνες των αναλυτών. Κάτι που οφείλεται εν μέρει σε ένα παιχνίδι βασισμένο στον χαρακτήρα Willy Wonka, που έχει καθυστερήσει έναν μήνα, επισήμανε ο Γκιμπό. Ενώ ένα παιχνίδι «Star Wars», που ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο (ανεβάζοντας την ημέρα της ανακοίνωσής του τις μετοχές της εταιρείας κατά 7,8%) θα κυκλοφορήσει το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider