Στην κούρσα για τη διαδοχή Γιούνκερ μπαίνει ο Σέφκοβιτς

Μαρία Βασιλείου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην κούρσα για τη διαδοχή Γιούνκερ μπαίνει ο Σέφκοβιτς

Στην κούρσα διαδοχής για τη θέση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ μπαίνει ο Μάρος Σέφκοβιτς, ανακοινώνοντας πως θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την αρχή των δηλώσεών του ο Σλοβάκος αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής γνωστοποίησε, καθώς προέρχεται από χώρα του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ, ότι βλέπει με ιδιαίτερη ευαισθησία το χάσμα μεταξύ ανατολικής και δυτικής Ευρώπης, δηλώνοντας ότι θα πρέπει η Ευρώπη να επανεκκινήσει τη διαδικασία ολοκλήρωσης αποφεύγοντας τους διαχωρισμούς. «Πρέπει να διώξουμε τους φράχτες συρματοπλέγματος από το μυαλό μας» υπογράμμισε, απορρίπτοντας τους διαχωρισμούς μεταξύ βορρά, νότου, ανατολής, δύσης.

Η υποψηφιότητα του Σλοβάκου πολιτικού, ο οποίος είναι σήμερα επίτροπος αρμόδιος για την ενεργειακή ένωση έρχεται δύο μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ότι θα διεκδικήσει να είναι υποψήφιος του ΕΛΚ για να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με ειδικές αναφορές στην μετανάστευση και τον αυτοματισμό, ο Σέφκοβιτς δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι αισθάνονται ότι απειλούνται από κοινωνικές αλλαγές και τόνισε ότι θα ήθελε να ηγηθεί των συλλογικών προσπαθειών των σοσιαλδημοκρατών για να βρεθούν «εμπνευσμένες λύσεις». Ο Σέφκοβιτς είναι ο πρώτος σοσιαλδημοκράτης που δηλώνει επισήμως την υποψηφιότητά του για την κούρσα διαδοχής Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider