Έσπασαν το φράγμα του μισού δισ. τα ετήσια κέρδη της Μάντσεστερ Σίτι!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπασαν το φράγμα του μισού δισ. τα ετήσια κέρδη της Μάντσεστερ Σίτι!

Το φράγμα των 500 εκατ. λιρών σε ετήσια κέρδη έσπασε την Πέμπτη η Μάντσεστερ Σίτι, ακολουθώντας κατά πόδας τη μεγάλη αντίπαλό της στην Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η σεζόν 2017-'18 ήταν μια χρονιά - ρεκόρ για τη Σίτι, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, τερματίζοντας με 100 βαθμούς και με απόσταση 19 βαθμών από τη δεύτερη στην κατάταξη Γιουνάιτεντ και πετυχαίνοντας συνολικά πάνω από 100 γκολ. Ο σύλλογος κατέκτησε ακόμα ένα τρόπαιο του League Cup, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται σε επιτυχίες στο Champions League.

«Η συνέπεια στις εγχώριες υποχρεώσεις και η μεγαλύτερη πρόοδος στο Champions League είναι οι στόχοι μας για το 2018-19 και τις επόμενες σεζόν», δήλωσε ο CEO της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο.

Φέτος ολοκληρώνεται μια δεκαετία από τη «μεταμόρφωση» της Σίτι, μετά την εξαγορά του συλλόγου από τη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι. Η τελευταία οικονομική έκθεση δείχνει ότι ο Σεΐχης Μανσούρ έχει επενδύσει πάνω από 1,3 δισ. λίρες στην ομάδα, πέρα από το αρχικό ποσό των 150 εκατ. λιρών που κατέβαλε για την αγορά του κλαμπ από τον πρώην Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Τακσίν Σιναβάτρα.

Μόλις το 2011, η Μάντσεστερ Σίτι είχε απώλειες ύψους 197 εκατ. λιρών, τη σεζόν που αγόρασε δημοφιλείς παίκτες όπως ο Νταβίντ Σίλβα, ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο Γιάγια Τουρέ. Ωστόσο, σε τέσσερα από τα επτά χρόνια που ακολούθησαν έκτοτε, η Σίτι «επέστρεψε» στα λειτουργικά κέρδη, και το 2017 – 2018 εμφάνισε θετικές ροές ύψους 10 εκατ. στερλινών, καθώς και αναλογία μισθών έναντι εσόδων στο 52%.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η ομάδα κατόρθωσε να επιτύχει αύξηση και στα εμπορικά της έσοδα (λόγω διαφημίσεων), τα οποία έφεραν επιπλέον 80 εκατ. στερλίνες στο σύνολο των εσόδων της.

Εννέα τρόπαια σε 10 χρόνια έβαλαν τέλος στην «ξηρασία» των προηγούμενων 35 ετών ενώ παράλληλα τα τελευταία πέντε χρόνια η Σίτι έχει αυξήσει τα εμπορικά της έσοδα, τα οποία έφεραν επιπλέον 80 εκατ. στερλίνες στο σύνολο των κερδών της. Μόνο την περσινή σεζόν πέτυχε αύξηση 7%, κλείνοντας συμφωνίες με νέους συνεργάτες, η Gatorade, η Marathonbet και το Tinder.

«Το ταξίδι μας δεν έχει τελειώσει και έχουμε περισσότερους στόχους να εκπληρώσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Σίτι, Αλ Μουμπαρακ. «Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτής της σεζόν και κάθε άλλης μετά από αυτή με την ίδια αφοσίωση και αποφασιστικότητα που δείξαμε τα τελευταία δέκα χρόνια».

Μέχρι τώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μοναδική ομάδα στην Αγγλία, που είχε σπάσει το φράγμα του μισού δισεκατομμυρίου λιρών σε ετήσια κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider